Sestavine

  • 700 g zelo zrelih češenj
  • 2 jajci
  • 2 rumenjaka
  • 100 g moke
  • 100 g rjavega sladkorja
  • 2,5 dl mleka
  • 60 g masla in še malo za povrh
  • ščep soli
  • 1 žlička vaniljevega izvlečka ali arome
  • 1 zavitek vaniljevega sladkorja (po želji)

Priprava

1.

Češnje operemo, jim odstranimo peclje in jih osušimo. Pečico segrejemo na 200 °C. Maslo damo v model za pite in ga postavimo v pečico, da se stopi.

2.

V skledi stepemo jajca in rumenjake, dodamo ščep soli in sladkor ter dobro zmešamo z metlico ali električnim mešalnikom. Dodamo vaniljev izvleček in vsujemo moko ter spet dobro zmešamo, da dobimo gladko, gosto tekoče testo.

3.

Model z maslom vzamemo iz pečice in maslo vmešamo v testo, nato vmešamo še mleko. Nazadnje v testo vmešamo še češnje.

4.

Maslo, ki je ostalo v modlu, razmažemo s kuhinjskim papirjem, da model enakomerno namastimo, nato vanj vlijemo pripravljeno testo in na vrh položimo nekaj kosmov masla.

5.

Postavimo v pečico za 45 minut, da se sladica lepo zlato obarva. Pečeno vzamemo iz pečice in po želji posujemo z vaniljevim sladkorjem. Ponudimo mlačno.

4