Sestavine

avokadovo-paradižnikova plast

  • 2 srednje velika zrela avokada
  • sok ½ limete
  • 2 velika zrela paradižnika
  • 1 zelo majhna šalotka
  • nekaj kapljic worcestrske omake
  • 1 žlička paradižnikove mezge (koncentrata)

kozarčki z rakci

  • 125 g vloženih kuhanih rakcev

mehiški kozarčki

  • pločevinka (400 g) rdečega fižola
  • 1 majhna šalotka
  • 1 ½ žlice drobno sesekljanega koriandra
  • ½ žličke mletega kumina (orientalske kumine)
  • sol
  • sok ½ limete
  • čilijeva omaka sriracha

ko postrežemo

  • dimljena mleta paprika
  • 4 žličke jogurta

Priprava

1.

Avokado olupimo in mu odstranimo koščico, meso pa drobno nasekljamo, damo v skledo in dobro zmešamo z limetinim sokom. Paradižnik grobo narežemo na koščke, šalotko narežemo na četrtine, oboje damo v drugo skledo ter primešamo worcestrsko omako in paradižnikovo mezgo. Zelo gladko zmešamo s paličnim mešalnikom.

2.

Za kozarčke z rakci: v kozarčke razdelimo polovico paradižnikove omake in jo obložimo s polovico avokadove mešanice, nato pa še z rakci.

3.

Za mehiške kozarčke najprej odcedimo fižol, nato zelo drobno sesekljamo šalotko in koriander, ki ju zmešamo s fižolom, kuminom in preostalo paradižnikovo omako, solimo po okusu ter začinimo z limetinim sokom in čilijevo omako. Preostali avokado razdelimo v kozarčke in obložimo s fižolovo mešanico. V hladilniku se kozarčki obdržijo do en dan.

4.

Preden postrežemo, kozarčke z rakci posujemo z dimljeno mleto papriko, mehiške pa najprej obložimo s po ½   žličke jogurta in nato posujemo z mleto papriko.

4