Polaganje krhkega testa v model
piše: uredništvo Dober tek
6
V: Zakaj včasih recepti za pite zapovedujejo, da je treba pustiti testo, da visi čez rob modla, ko ga obložimo?
O: Zaradi vročine se krhko testo, v katerem je veliko maščobe, sesede in bi lahko spolzelo po robu navzdol, in če bi model obložili samo do roba, bi pečeno utegnilo segati niže. Zato ga pustimo malo več, da gleda čez rob, ko je pečeno, pa ga lepo obrežemo.
© Salomon d. o. o., 2025.
Vse pravice pridržane.
Dober tek je stičišče preizkušenih receptov, uporabnih kuharskih nasvetov in lepih besed.
Izhaja iz najbolj brane slovenske kulinarične revije Dober tek, ki že 30 let bralce navdušuje s kulinaričnimi zgodbami in recepti, ki vedno uspejo. V uredništvu Dober tek izdajamo tudi kuharske knjige in posebne tematske izdaje, kulinariko pa z bralci v praksi delimo tudi z organizacijo kuharskih tečajev, delavnic, degustacij in kulinaričnih izletov. Smo izkušena ekipa kulinaričnih novinarjev, ki radi dobro kuhamo in dobro jemo.
Uspešno sodelujemo s številnimi podjetji, za katera pripravljamo kulinarične vsebine, kot so promocijska besedila, recepti, fotografije in videorecepti za posebne projekte, ter organiziramo dogodke in tiskovne konference.