Ali so pesini listi užitni?
piše: Eva Lunc
33piše: Eva Lunc
33O: Stebla in listi rdeče pese so užitni in nadvse okusni. Po okusu malce spominjajo na gomolje. Lahko jih skuhamo v sopari in zabelimo z oljčnim oljem in limonovim sokom, dodamo v zelenjavno juho ali popražimo – skratka, pripravimo jih lahko kot drugo listnato zelenjavo. Mladi listki so okusni tudi v solati.
© Salomon d. o. o., 2024.
Vse pravice pridržane.
Revija Dober tek je odlična kulinarična revija s preizkušenimi recepti. Eno najbolj branih kulinaričnih revij v Sloveniji sta leta 1995 ustanovila Darko in Zdenka Petelin, danes pa njuno tradicijo nadaljuje hči Urška Petelin, ki z zavzeto ekipo vsak mesec poskrbi za svežo zbirko receptov in obilico pestrih vsebin za sladokusce. V uredništvu revije Dober tek izdajamo tudi kuharske knjige in posebne tematske izdaje, kulinariko pa z bralci v praksi delimo tudi z organizacijo kuharskih tečajev, delavnic, degustacij in kulinaričnih izletov.
Uspešno sodelujemo tudi s številnimi podjetji, za katera pripravljamo kulinarične vsebine, kot so promocijska besedila, recepti, fotografije in videorecepti za posebne projekte in tematske publikacije, ter organiziramo dogodke in tiskovne konference.