Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi
Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi
Recept je objavljen v reviji Dober tek, junij 2012
ZAHTEVNOST: Enostavno
Sestavine
- morski list z odstranjeno zgornjo temno kožo
Priprava
Z velikim kuharskim nožem odrežemo glavo tik ob škrgah.
S kuhinjskimi škarjami po obeh straneh prirežemo plavuti.
Iz notranjosti iztisnemo morebitne ikre, nato jih odstranimo in izperemo kri.
© Salomon d. o. o., 2024.
Vse pravice pridržane.
Revija Dober tek je odlična kulinarična revija s preizkušenimi recepti. Eno najbolj branih kulinaričnih revij v Sloveniji sta leta 1995 ustanovila Darko in Zdenka Petelin, danes pa njuno tradicijo nadaljuje hči Urška Petelin, ki z zavzeto ekipo vsak mesec poskrbi za svežo zbirko receptov in obilico pestrih vsebin za sladokusce. V uredništvu revije Dober tek izdajamo tudi kuharske knjige in posebne tematske izdaje, kulinariko pa z bralci v praksi delimo tudi z organizacijo kuharskih tečajev, delavnic, degustacij in kulinaričnih izletov.
Uspešno sodelujemo tudi s številnimi podjetji, za katera pripravljamo kulinarične vsebine, kot so promocijska besedila, recepti, fotografije in videorecepti za posebne projekte in tematske publikacije, ter organiziramo dogodke in tiskovne konference.