Kako uporabimo vaniljev strok
Kako uporabimo vaniljev strok
Recept je objavljen v reviji Dober tek, maj 2012
ZAHTEVNOST: Enostavno
Sestavine
- vaniljev strok
Priprava
Vaniljev strok položimo na desko in ga s hrbtno stranjo majhnega noža sploščimo.
Vaniljev strok s konico noža po dolžini prerežemo na pol.
S hrbtom noža potegnemo po stroku in postrgamo semena.
S prsti potegnite po nožu, da se semena naberejo pri konici. Stroka ne zavržemo, ampak ga uporabimo za domač vaniljev sladkor.
© Salomon d. o. o., 2024.
Vse pravice pridržane.
Revija Dober tek je odlična kulinarična revija s preizkušenimi recepti. Eno najbolj branih kulinaričnih revij v Sloveniji sta leta 1995 ustanovila Darko in Zdenka Petelin, danes pa njuno tradicijo nadaljuje hči Urška Petelin, ki z zavzeto ekipo vsak mesec poskrbi za svežo zbirko receptov in obilico pestrih vsebin za sladokusce. V uredništvu revije Dober tek izdajamo tudi kuharske knjige in posebne tematske izdaje, kulinariko pa z bralci v praksi delimo tudi z organizacijo kuharskih tečajev, delavnic, degustacij in kulinaričnih izletov.
Uspešno sodelujemo tudi s številnimi podjetji, za katera pripravljamo kulinarične vsebine, kot so promocijska besedila, recepti, fotografije in videorecepti za posebne projekte in tematske publikacije, ter organiziramo dogodke in tiskovne konference.