Klub Špizza – Naj picerija Slovenije se širi
piše: Zoran Triglav
Špizza - Naj picerija Slovenije se z Dober tekom podaja v četrto sezono.
V zadnjih letih se je na naših tleh močno izboljšala ponudba kakovostnih pic. Vzniknilo je nekaj novih picerij z visokimi standardi, kakovost ponudbe je močno okrepilo kar lepo število obstoječih picerij, nekatere pa to še čaka.
Špizza teče novi krog
Na vse omenjeno je zelo občutno vplivala tudi naša kampanja Špizza – Naj picerija Slovenije. Podaja se že v četrto sezono – 2025, tokrat s spletnim portalom Dober tek.
V pretekli sezoni se je v klub Špizza – Naj picerija Slovenije včlanilo 25 picerij iz vseh slovenskih regij, ki smo jih povabili k sodelovanju. Vsako med njimi smo predstavili s posebno reportažo.
Naša ekipa že marljivo dopolnjuje seznam kakovostnih picerij po vsej državi, ki so vredne obiska ter članstva v klubu Špizza – Naj picerija Slovenije.
Letos malo drugače
O njih boste lahko kmalu brali na portalu Dober tek, saj jih že obiskujemo. Letos prvič jih v določenih kategorijah (urejenost, dostopnost za gibalno ovirane, splošno vzdušje …) tudi točkujemo.
Ponovno je treba poudariti, da obiskujemo le picerije po našem vnaprejšnjem izboru. Le tiste, ki jih je anonimno že obiskal in preveril kateri od članov naše žirije.
To pomeni, da se nobena picerija ne more prijaviti na lastno željo. Reportaže z opisom naše izkušnje niso plačljive in se na njihovo novinarsko vsebino ne da vplivati.
Izbrane picerije bomo obvestili in jih povabili k včlanitvi v prestižni klub Špizza – Naj picerija Slovenije.
Nove zvezde
Ob naših picerijah pa vam bomo občasno ponudili še kakšno reportažo iz katere od najboljših picerij v zamejstvu in tujini.
In še nekaj. Zavedamo se, da morda kje žari ali je pravkar vzniknila svetla, obetavna zvezda med picerijami, ki se ji je našemu radarju uspelo izmuzniti.
Če se vam zdi, da kakšno poznate, nam to sporočite …
© Salomon d. o. o., 2024.
Vse pravice pridržane.
Revija Dober tek je odlična kulinarična revija s preizkušenimi recepti. Eno najbolj branih kulinaričnih revij v Sloveniji sta leta 1995 ustanovila Darko in Zdenka Petelin, danes pa njuno tradicijo nadaljuje hči Urška Petelin, ki z zavzeto ekipo vsak mesec poskrbi za svežo zbirko receptov in obilico pestrih vsebin za sladokusce. V uredništvu revije Dober tek izdajamo tudi kuharske knjige in posebne tematske izdaje, kulinariko pa z bralci v praksi delimo tudi z organizacijo kuharskih tečajev, delavnic, degustacij in kulinaričnih izletov.
Uspešno sodelujemo tudi s številnimi podjetji, za katera pripravljamo kulinarične vsebine, kot so promocijska besedila, recepti, fotografije in videorecepti za posebne projekte in tematske publikacije, ter organiziramo dogodke in tiskovne konference.