Domače sestavine na nove načine
piše: Zoran Triglav
Na spletnih straneh Gril in dim boste izvedeli vse, kar je treba vedeti o vse bolj priljubljenem načinu žara – BBQ »low and slow«, ki je pri nas v zelo velikem vzponu.
Gre za način priprave izjemno okusnih jedi iz sestavin višjih kakovosti počasi in pri nizkih temperaturah.
Kulinarika na visoki ravni
Želimo širiti kulinarično znanje, saj so prave informacije ključ do slastne pojedine v vseh letnih časih.
Pravi BBQ nima povezave z »balkanskim« načinom dojemanja žara. To je kompleksno in široko področje kulinarike na visoki ravni, ki še zdaleč ni omejeno le na pripravo mesa in rib.
Lokalni okusi na BBQ način
Največji mojstri namreč na oglju pripravljajo celo juhe, enolončnice, sladice (štrudelj, potica).
V BBQ vpletejo naše lokalne specialitete iz različnih slovenskih regij. Na ta način BBQ kultura nekoliko izgubi »ameriški« predznak oziroma se naveže na lokalne okuse.
Želimo krepiti zavedanje, da najboljše specialitete na BBQ način nastanejo iz lokalno pridelanih sestavin najvišje kakovosti. Denimo tistih z znakom Izbrana kakovost – Slovenija.
Dogodki z lokalnimi društvi
Največji mojstri, guruji te prakse pri nas, bodo na teh straneh redno objavljali kolumne, članke, nasvete na to temo, precej bo intervjujev, receptov in podobnega.
Skupaj z regionalnimi društvi, ki razvijajo kulturo BBQ pri nas, načrtujemo tudi dosti zanimivih tematskih dogodkov, o katerih vas bomo sproti obveščali.
© Salomon d. o. o., 2024.
Vse pravice pridržane.
Revija Dober tek je odlična kulinarična revija s preizkušenimi recepti. Eno najbolj branih kulinaričnih revij v Sloveniji sta leta 1995 ustanovila Darko in Zdenka Petelin, danes pa njuno tradicijo nadaljuje hči Urška Petelin, ki z zavzeto ekipo vsak mesec poskrbi za svežo zbirko receptov in obilico pestrih vsebin za sladokusce. V uredništvu revije Dober tek izdajamo tudi kuharske knjige in posebne tematske izdaje, kulinariko pa z bralci v praksi delimo tudi z organizacijo kuharskih tečajev, delavnic, degustacij in kulinaričnih izletov.
Uspešno sodelujemo tudi s številnimi podjetji, za katera pripravljamo kulinarične vsebine, kot so promocijska besedila, recepti, fotografije in videorecepti za posebne projekte in tematske publikacije, ter organiziramo dogodke in tiskovne konference.