Jajčni namaz z majonezo
Jajčni namaz za kateri koli dan v letu - in še posebej po veliki noči, ko je treba porabiti pirhe.

Jajčni namaz z majonezo
Jajčni namaz za kateri koli dan v letu - in še posebej po veliki noči, ko je treba porabiti pirhe.
Recept je objavljen v reviji Dober tek, marec 2021
ČAS PRIPRAVE: 10 min
KOLIČINA: za 2-4 osebe
ZAHTEVNOST: Preprosto
Sestavine
- 2 trdo kuhani jajci
- 1 žlica vloženega čilija jalapeño
- 1⁄2 rdeče paprike
- 2 žlici drobno nasekljanega koriandra
- 1⁄2 rdeče čebule
- 2 žlici majoneze
- sol in poper
Priprava
V skledo damo nasekljani trdo kuhani jajci, nasekljanega vložen čili jalapeño, 2 žlici na kockice narezane rdeče paprike, 2 žlici drobno nasekljanega koriandra, drobno nasekljane rdeče čebule in majonezo. Solimo, popramo in zmešamo.
© Salomon d. o. o., 2025.
Vse pravice pridržane.
Dober tek je stičišče preizkušenih receptov, uporabnih kuharskih nasvetov in lepih besed.
Izhaja iz najbolj brane slovenske kulinarične revije Dober tek, ki že 30 let bralce navdušuje s kulinaričnimi zgodbami in recepti, ki vedno uspejo. V uredništvu Dober tek izdajamo tudi kuharske knjige in posebne tematske izdaje, kulinariko pa z bralci v praksi delimo tudi z organizacijo kuharskih tečajev, delavnic, degustacij in kulinaričnih izletov. Smo izkušena ekipa kulinaričnih novinarjev, ki radi dobro kuhamo in dobro jemo.
Uspešno sodelujemo s številnimi podjetji, za katera pripravljamo kulinarične vsebine, kot so promocijska besedila, recepti, fotografije in videorecepti za posebne projekte, ter organiziramo dogodke in tiskovne konference.