Sestavine

  • 5 dl ovsenega napitka
  • 100 g semen čija
  • 2 žlički vaniljevega izvlečka
  • 1 žlica javorovega ali agavinega sirupa
  • 3 jabolka sladke, sočne, čvrste sorte
  • 30 g rozin
  • 1⁄2 žličke mletega cimeta

Priprava

1.

Ovseni napitek, semena čija, vaniljo in sirup damo v veliko skledo. Zmešamo, pokrijemo in postavimo v hladilnik za čez noč oziroma vsaj za 6 do 8 ur.

2.

Jabolka olupimo in jim izrežemo peščišče, nato jih narežemo na koščke. Damo jih v srednje veliko kozico ter dodamo rozine, cimet in 3 žlice vode. Pristavimo na srednjo temperaturo, pokrijemo in nežno kuhamo 10 minut, da se jabolka zmehčajo. Kozico odstavimo in pustimo, da se sadje popolnoma ohladi.

3.

Čijin puding vzamemo iz hladilnika. Dobro ga premešamo in razdelimo v štiri servirne kozarce, obložimo s sadjem in postrežemo.

2