Kokosovi poljubčki
Sladki kokosovi poljubčki, ki se kar stopijo v ustih, ne smejo manjkati v nobeni škatli za piškote. Vsaj dokler jih ne zmanjka!
Kokosovi poljubčki
Sladki kokosovi poljubčki, ki se kar stopijo v ustih, ne smejo manjkati v nobeni škatli za piškote. Vsaj dokler jih ne zmanjka!
Recept je objavljen v reviji Piškoti in drobno pecivo
ČAS PRIPRAVE: 45 min
KOLIČINA: manjši pekač zvezdic
ZAHTEVNOST: Preprosto
Sestavine
- 4 beljaki
- 30 g kristalnega belega sladkorja
- 20 g mletega kokosa
- 1 zvrhana žlička gladke pšenične moke
- naribana lupinica ¼ bio limone
Priprava
Pečico segrejemo na 160 °C. Beljake stepemo s sladkorjem v čvrst sneg. Mleti kokos pomešamo z moko in limonovo lupinico, nato pa kokosovo zmes previdno vmešamo v sneg.
Z maso napolnimo brizgalno vrečko z zvezdastim nastavkom. Na pekač, ki smo ga obložili s papirjem za peko, nabrizgamo poljubno velike zvezdice. Pečemo jih v pečici 12 do 15 minut. Nekoliko ohlajene, vendar še tople zvezdice preložimo na rešetko, kjer naj se do konca ohladijo.
Nasvet
Kokosove poljubčke lahko daljši čas hranimo v nepredušno zaprti posodi za piškote.
© Salomon d. o. o., 2024.
Vse pravice pridržane.
Revija Dober tek je odlična kulinarična revija s preizkušenimi recepti. Eno najbolj branih kulinaričnih revij v Sloveniji sta leta 1995 ustanovila Darko in Zdenka Petelin, danes pa njuno tradicijo nadaljuje hči Urška Petelin, ki z zavzeto ekipo vsak mesec poskrbi za svežo zbirko receptov in obilico pestrih vsebin za sladokusce. V uredništvu revije Dober tek izdajamo tudi kuharske knjige in posebne tematske izdaje, kulinariko pa z bralci v praksi delimo tudi z organizacijo kuharskih tečajev, delavnic, degustacij in kulinaričnih izletov.
Uspešno sodelujemo tudi s številnimi podjetji, za katera pripravljamo kulinarične vsebine, kot so promocijska besedila, recepti, fotografije in videorecepti za posebne projekte in tematske publikacije, ter organiziramo dogodke in tiskovne konference.