Sestavine

  • 400 g svinjskega kareja brez kosti
  • 2 srednje veliki čebuli
  • 2 stroka česna
  • majhna pest žajbljevih listov
  • sol in poper
  • 2 žlici rastlinskega olja
  • 2 žlici moke
  • 5 dl jabolčnika
  • 2 srednje veliki hruški
  • 1 dl sladke smetane
  • kruh s hrustljavo skorjo, ko postrežemo

Priprava

1.

Svinjski kare narežemo na zrezke in nato na trakove, čebulo na lističe, česen stremo, žajbljeve liste nasekljamo. V srednje veliki težki nepregorni kozici na močnem ognju segrejemo žlico olja. Meso posolimo in ga pražimo 3 do 4 minute, nato ga prenesemo na krožnik. Temperaturo zmanjšamo na najnižjo ter dodamo preostalo žlico olja in čebulo. Pražimo 8 minut, da se zmehča, nato dodamo česen in pražimo še 2 minuti.

2.

Dodamo žajbelj in moko ter pražimo 1 minuto. Povečamo temperaturo, nato prilijemo jabolčnik in pustimo vreti 4 minute. V kozico vrnemo meso s sokovi vred, solimo in popramo, zmanjšamo temperaturo, da jed le nežno vre, in pokrijemo. Kuhamo 10 minut.

3.

Hruškama odstranimo peščišči in ju narežemo na 8 krhljev, dodamo v kozico in kuhamo še 10 minut. Nato primešamo smetano, solimo in popramo, razdelimo v skodele ter postrežemo s kruhom s hrustljavo skorjo.

3