Prestižni Michelinov vodnik znova podelil zvezdice in druga odličja
piše: Revija Dober tek
Skrivnostni Michelinov vodnik je skoraj do zadnjega skrival datum letošnje razglasitve prejemnikov Michelinovih zvezdic in drugih priznanj, nato pa v torek, 18. junija 2024, znova brez večjega pompa posodobljen seznam objavil na svoji spletni strani.
Na uradni podelitvi, ki jo organizira Slovenska turistična organizacija, so slavnostno proglasili vse prejemnike zvezdic in drugih priznanj. Michelinov vodnik je tokrat jedcem priporočil kar 63 odličnih slovenskih restavracij!
Kdo je letos prejel Michelinove zvezdice?
Michelinove zvezdice sloviti vodnik najboljšim restavracijam podeli za kakovost uporabljenih sestavin, harmonijo okusov, veščino obvladovanja okusov in kuharskih tehnik, osebnost kuharja, izraženo v njegovem kuhanju, ter doslednost v različnih časovnih obdobjih in meniju.
3 Michelinove zvezdice je znova prejela Hiša Franko in chefinja Ana Roš
2 Michelinovi zvezdici je tudi letos prejela Restavracija Milka in chef David Žefran
1 Michelinovo zvezdico so obdržali:
- Hiša Linhart in chef Uroš Štefelin
- Restavracija Strelec in chef Igor Jagodic
- Gostilna pri Lojzetu (Dvorec Zemono) in chef Tomaž Kavčič
- Grič in chef Luka Košir
- DAM in chef Uroš Fakuč
- Hiša Denk in chef Grega Vračko
- COB in chef Filip Matjaž
čisto prvič pa je 1 zvezdico prejela restavracija Pavus in chef Marko Pavčnik!
Priznanje bib gourmand Michelinov vodnik podeljuje za pristna kulinarična doživetja z visokokakovostnimi jedmi in odličnim razmerjem med kakovostjo in ceno, posebne dragulje, ki jih inšpektorji odkrijejo med svojim obiskom. Letos so seznam skoraj v celoti prenovili:
- Gostilna na Gradu
- Jožef
- Mahorčič
- Gostilna Rajh
- LALU bistro
- Gostilnica Ruj
- Restavracija Majerca
- Gostilna in vinoteka Faladur
- Kodila
- Triangel
Michelinovo zeleno zvezdico za trajnostne prakse restavracij so prejeli:
- Gostilna Krištof
- Grič
- Mahorčič
- Hiša Franko
- Hiša Linhart
- Gostilna Repovž
- Špacapanova hiša
- Galerija okusov
Priporočilo Michelinovega vodnika so letos prejeli še:
- Dvor Jezeršek
- B-Restaurant
- Otočec Castle
- Kendov dvorec
- A3
- City Terasa
- Julijana
- Etna
- Sushimama
- Špacapanova Hiša
- PEN KLUB Restavracija
- Miza za štiri
- MAK
- Peti 181
- Altrokè
- Gostilna Krištof
- Restavracija Hotela Marina
- Landerik
- Hiša Krasna
- Rizibizi
- Stara Gostilna
- Gostilna AS
- Restavracija Calypso
- JB Restavracija
- Restavracija Sedem
- Gostilna Vovko
- Sophia
- Gredič
- AFTR
- Danilo
- Ošterija Debeluh
- Kogo
- Gostilna Repovž
- Restavracija 1906
- Vila Planinka
- Gostilna Francl
- Hiša Torkla
- Breg
- Restavracija CUBO
- Vila Podvin
- Georgie Bistro
- Galerija okusov
- Restavracija Shambala
Čestitke vsem prejemnikom zvezdic in drugih odličij, izjemno ponosni smo na izjemne domače kulinarične ustvarjalce!
© Salomon d. o. o., 2025.
Vse pravice pridržane.
Revija Dober tek je odlična kulinarična revija s preizkušenimi recepti. Eno najbolj branih kulinaričnih revij v Sloveniji sta leta 1995 ustanovila Darko in Zdenka Petelin, danes pa njuno tradicijo nadaljuje hči Urška Petelin, ki z zavzeto ekipo vsak mesec poskrbi za svežo zbirko receptov in obilico pestrih vsebin za sladokusce. V uredništvu revije Dober tek izdajamo tudi kuharske knjige in posebne tematske izdaje, kulinariko pa z bralci v praksi delimo tudi z organizacijo kuharskih tečajev, delavnic, degustacij in kulinaričnih izletov.
Uspešno sodelujemo tudi s številnimi podjetji, za katera pripravljamo kulinarične vsebine, kot so promocijska besedila, recepti, fotografije in videorecepti za posebne projekte in tematske publikacije, ter organiziramo dogodke in tiskovne konference.