Sestavine

  • 75 g suhih višenj (ali češenj)
  • 1 žlica semen čija
  • 5 dl lešnikovega napitka
  • 200 g ovsenih kosmičev
  • 3 žlice kakava v prahu
  • 1 žlica kakavovih koščkov
  • 1 žlička pecilnega praška
  • 1 žlička vaniljevega izvlečka ali arome
  • 3 žlice medu ali agavinega sirupa
  • 50 g lešnikov brez kožic

ko postrežemo

  • jogurt
  • nesladkan češnjev kompot (po želji)

Priprava

1.

Pečico segrejemo na 200 °C (ali na 180 °C z ventilacijo). Suhe višnje ali češnje prelijemo s kropom in pustimo 10 minut. Medtem semena čija zmešamo s 3 žlicami vroče vode.

2.

Višnje ali češnje odcedimo in damo v veliko skledo, nato dodamo namočena semena čija in preostale sestavine razen lešnikov. Mešanico naložimo v pekač ali drugo nepregorno posodo in posujemo z lešniki. Pečemo 25 do 30 minut, da je mešanica v sredini zelo vroča. Postrežemo z jogurtom in po želji še s češnjevim kompotom.

2