Sestavine

  • 2 žlici bazilikinega pesta
  • drobno naribana lupina 1 limone
  • 10 zelenih oliv brez koščic
  • 85 g svežih krušnih drobtin
  • 4 fileji bele ribe (npr. trska ali oslič)

Priprava

1.

Pečico segrejemo na 200 °C. V skledici zmešamo pesto, limonovo lupino in grobo nasekljane olive. Krušne drobtine pripravimo tako, da en dan star kruh zdrobimo v sekljalniku. Dodamo jih k pestu in spet dobro premešamo.

2.

Na pekač, obložen s papirjem za peko, položimo ribje fileje s kožno stranjo navzdol. Po površini jih obložimo s pestovo mešanico. Pečemo 10 do 12 minut, da se riba speče in dobi hrustljavo zlato rjavo pestovo skorjico.

Nasvet

S tako narejeno pestovo skorjico lahko premažemo tudi piščančje prsi ali jagnječje kotlete. Skorjico lahko naredimo tudi bolj pisano, tako da namesto zelenega vzamemo rdeči pesto in ga sesekljamo skupaj s 3 posušenimi paradižniki in žlico pinjol. Mešanico zmešamo z 85 g krušnih drobtin in sledimo zgornjemu receptu. Rdeči pesto izvira iz Sicilije in je pripravljen s paradižnikom ter manj bazilike, kot jo je v zelenem pestu.

13