Kako posušiti zelišča?
piše: uredništvo
18piše: uredništvo
18O: Da zelišča ne bi pri sušenju izgubila preveč barve, imamo na voljo dve možnosti. Prva je ta, da jih sušimo na toplem in prezračevanem, vendar temnem prostoru, saj svetloba zeliščem vzame njihovo barvo. Sušenje lahko traja kar nekaj dni, zato je pomembno, da najdemo zares temno mesto za sušenje. Druga možnost je sušenje v sušilniku na električno energijo, v katerem lahko sušimo tudi sadje in zelenjavo. V taki »sušilnici« se zelišča sušijo na 40 stopinjah samo kakšno uro ali dve. Pri kratkem sušenju se barva rastlin zagotovo ohrani. Ne smemo pa pozabiti, da moramo zelišča primerno tudi shraniti. Tudi posušena izgubijo barvo, če so izpostavljena svetlobi.
© Salomon d. o. o., 2024.
Vse pravice pridržane.
Revija Dober tek je odlična kulinarična revija s preizkušenimi recepti. Eno najbolj branih kulinaričnih revij v Sloveniji sta leta 1995 ustanovila Darko in Zdenka Petelin, danes pa njuno tradicijo nadaljuje hči Urška Petelin, ki z zavzeto ekipo vsak mesec poskrbi za svežo zbirko receptov in obilico pestrih vsebin za sladokusce. V uredništvu revije Dober tek izdajamo tudi kuharske knjige in posebne tematske izdaje, kulinariko pa z bralci v praksi delimo tudi z organizacijo kuharskih tečajev, delavnic, degustacij in kulinaričnih izletov.
Uspešno sodelujemo tudi s številnimi podjetji, za katera pripravljamo kulinarične vsebine, kot so promocijska besedila, recepti, fotografije in videorecepti za posebne projekte in tematske publikacije, ter organiziramo dogodke in tiskovne konference.