Sestavine

  • 2 kosa piščančjih prsi brez kosti in kože

marinada

  • 0,5 dl manj mastnega jogurta
  • sok in lupina ½ limone
  • 1 strok česna
  • 1 žlica drobno nasekljanega pehtrana

krompir z zelišči

  • 300 g mladega krompirja
  • 1 žlica repičnega olja
  • ½ žlice drobno nasekljanega peteršilja
  • ½ žlice drobno nasekljane mete
  • ½ žlice narezanega drobnjaka

jabolčno-zeljna solata

  • 1 dl manj mastne kisle smetane
  • 1 žlička zrnate gorčice
  • sok 1 limone
  • 100 g koromača
  • 100 g belega zelja
  • 1 korenje
  • 1 zeleno jabolko (npr. granny smith)
  • sol

Priprava

1.

Piščančje prsi narežemo na kocke. Če uporabljamo lesena nabodala, jih za 10 minut namočimo v vodi. Žar v pečici močno segrejemo in pod njega položimo nizek pekač, ki ima površino proti prijemanju. V večji skledi zmešamo jogurt, limonov sok in lupino, strt česen in pehtran. Dodamo meso in premešamo, da je dobro obdano z marinado. Pokrijemo in damo na stran.

2.

Ostrgan krompir damo v veliko kozico z vrelo vodo in ga kuhamo približno 12 minut, da ga lahko brez težav prebodemo z vilicami. V manjši skodelici zmešamo olje in zelišča.

3.

Medtem ko se krompir kuha, pripravimo solato. V večji skledi zmešamo kislo smetano, gorčico in limonov sok. Koromač obrežemo in grobo naribamo, zelje drobno narežemo, korenje in jabolko pa prav tako grobo naribamo. Vso zelenjavo in jabolka damo v skledo s prelivom in dobro premešamo.

4.

Krompir odcedimo in vrnemo v kozico ter ga prelijemo z zeliščnim prelivom, previdno premešamo, pokrijemo, da bo ostal topel, in damo na stran.

5.

Koščke piščanca nabodemo na štiri nabodala in jih položimo na vroč pekač ter pokapamo z ostankom marinade. Pladenj položimo pod žar in pečemo 6 do 8 minut. Nabodala vsaki dve minuti obrnemo, da se z vseh strani enakomerno zapečejo. Košček mesa prerežemo, da preverimo, ali je dobro pečen. Nabodala postrežemo s krompirjem in zeljno solato.

26