Kako shranimo svežo meto
piše: Eva Lunc
15piše: Eva Lunc
15O: Meta je ena najnežnejših dišavnic, zato moramo biti pri shranjevanju posebno previdni. Če jo hranimo na prehladnem mestu, rada ovene. Najbolje je, da ji takoj, ko jo prinesemo domov, odrežemo konce stebel in jo damo v kozarec z vodo. Čez uro ali dve jo ovijemo v plastično vrečko, meto v njej poškropimo z vodo, tesno zapremo in shranimo v hladilnik.
© Salomon d. o. o., 2024.
Vse pravice pridržane.
Revija Dober tek je odlična kulinarična revija s preizkušenimi recepti. Eno najbolj branih kulinaričnih revij v Sloveniji sta leta 1995 ustanovila Darko in Zdenka Petelin, danes pa njuno tradicijo nadaljuje hči Urška Petelin, ki z zavzeto ekipo vsak mesec poskrbi za svežo zbirko receptov in obilico pestrih vsebin za sladokusce. V uredništvu revije Dober tek izdajamo tudi kuharske knjige in posebne tematske izdaje, kulinariko pa z bralci v praksi delimo tudi z organizacijo kuharskih tečajev, delavnic, degustacij in kulinaričnih izletov.
Uspešno sodelujemo tudi s številnimi podjetji, za katera pripravljamo kulinarične vsebine, kot so promocijska besedila, recepti, fotografije in videorecepti za posebne projekte in tematske publikacije, ter organiziramo dogodke in tiskovne konference.