Ko se v vročih mesecih tudi naši možgani odpravijo na počitnice, nam prija, da nekdo za nas naniza šopek receptov za odlične poletno obarvane jedi, pripravljene iz kakovostnih in ugodnih sestavin. Pripravili smo vam izbor receptov za lažja, a polnovredna kosila. Pripravite jih na enostaven način in s sestavinami, ki jih dobite v Sparu po ugodnih cenah.
Jedi na en, dva, tri
Hitra prehrana, kot jo poznamo, nima nobene povezave s hrano, pripravljeno na hitro, če uporabimo kakovostne sestavine in ustrezne postopke. Izberemo pač živila, ...
Preberi večBeli fižol s tunino
Fižol je ena najbolj priljubljenih stročnic na svetu in brez dvoma pomemben sooblikovalec prehranske kulture Slovencev.
Poglej receptPolnozrnate tortilje z govedino
Tortilje so dober primer okusnega in vitalnega obroka, ki si ga doma lahko pripravimo tudi vnaprej – za v službo ali za na ...
Poglej receptKako narezati čebulo
Rezanje čebule se zdi preprosto opravilo. In takšno tudi je. A dobro je vedeti nekaj osnovnih pravil, ki nam lahko delo olajšajo. ...
Preberi večPoletna juha s kumarično kremo
Paradižnik je ena najokusnejših in najuporabnejših vrtnin. Svežega narežemo v solato ali na testenine, pokapamo z dobrim oljčnim oljem – in že je ...
Poglej receptPoletna solata s puranom, slanino in fižolom
Malokaj v poletnih mesecih prija tako kot solata, zlasti če jo naberemo na lastnem vrtu. Pa ste kdaj pomislili, od kod njeno ime?
Poglej receptOmleta z borovnicami in pistacijami
Palačinki podobna jed iz stepenih jajc, v katera so navadno vmešani različni dodatki, je po imenu francoskega izvora.
Poglej receptSlana pita s stročjim fižolom
Z imenom pita lahko označimo ogromno različnih jedi. Če vas vprašajo le, ali bi vam prijala pita, si gotovo ne morete enoznačno predstavljati, ...
Poglej receptRavioli s špinačo
Ali ste vedeli, da največ različnih vrst testenin na kvadratni kilometer premore Istra? Med drugim fuže, pljukance, pasutice, lazanje, fideline, raviole, krafe, makarune, ...
Poglej receptŠpanski paradižnikov gaspačo
V poletni vročini le redkokoga veseli stati ob štedilniku in kuhati kosilo. A zakaj sploh bi? Iz sveže zelenjave in zelišč lahko urno ...
Poglej receptOrada iz pečice
Poletje, počitnice, morje, ribe na žaru … Te stvari smo se navadili povezovati in se na ribe največkrat spomnimo poleti, čeprav so sveže ...
Poglej receptFina kuharska tehnika: sotiranje
Sotiranje pomeni hitro praženje hrane v vroči ponvi z uporabo majhne količine maščobe. Beseda »sauté« v francoščini pomeni »skočiti« in nenehno pretresanje hrane ...
Preberi večNi vitalne kuhinje brez oljčnega olja
Vsestranskost, harmonija okusa, visoka točka dimljenja in številne zdravilne lastnosti oljčnega olja so ključne lastnosti dragocenega in okusnega vsestranskega pripomočka. A pomembno je ...
Preberi večRatatouille z jajcem
V tem času zorijo ravno pravšnje vrtnine, da lahko iz njih pripravimo tako krasno jed, kot je ratatuj. Ne veste, kaj je to? ...
Poglej recept