Ko se v vročih mesecih tudi naši možgani odpravijo na počitnice, nam prija, da nekdo za nas naniza šopek receptov za odlične poletno obarvane jedi, pripravljene iz kakovostnih in ugodnih sestavin. Pripravili smo vam izbor receptov za lažja, a polnovredna kosila. Pripravite jih na enostaven način in s sestavinami, ki jih dobite v Sparu po ugodnih cenah.

Jedi na en, dva, tri

Hitra prehrana, kot jo poznamo, nima nobene povezave s hrano, pripravljeno na hitro, če uporabimo kakovostne sestavine in ustrezne postopke. Izberemo pač živila, ...

Preberi več

Beli fižol s tunino

Fižol je ena najbolj priljubljenih stročnic na svetu in brez dvoma pomemben sooblikovalec prehranske kulture Slovencev.

Poglej recept

Polnozrnate tortilje z govedino

Tortilje so dober primer okusnega in vitalnega obroka, ki si ga doma lahko pripravimo tudi vnaprej – za v službo ali za na ...

Poglej recept

Kako se lotiti rezanja čebule

Rezanje čebule se zdi preprosto opravilo. In takšno tudi je. A dobro je vedeti nekaj osnovnih pravil, ki nam lahko delo olajšajo. ...

Preberi več

Poletna juha s kumarično kremo

Paradižnik je ena najokusnejših in najuporabnejših vrtnin. Svežega narežemo v solato ali na testenine, pokapamo z dobrim oljčnim oljem – in že je ...

Poglej recept

Poletna solata s puranom, slanino in fižolom

Malokaj v poletnih mesecih prija tako kot solata, zlasti če jo naberemo na lastnem vrtu. Pa ste kdaj pomislili, od kod njeno ime?

Poglej recept

Omleta z borovnicami in pistacijami

Palačinki podobna jed iz stepenih jajc, v katera so navadno vmešani različni dodatki, je po imenu francoskega izvora.

Poglej recept

Slana pita s stročjim fižolom

Z imenom pita lahko označimo ogromno različnih jedi. Če vas vprašajo le, ali bi vam prijala pita, si gotovo ne morete enoznačno predstavljati, ...

Poglej recept

Ravioli s špinačo

Ali ste vedeli, da največ različnih vrst testenin na kvadratni kilometer premore Istra? Med drugim fuže, pljukance, pasutice, lazanje, fideline, raviole, krafe, makarune, ...

Poglej recept

Španski paradižnikov gaspačo

V poletni vročini le redkokoga veseli stati ob štedilniku in kuhati kosilo. A zakaj sploh bi? Iz sveže zelenjave in zelišč lahko urno ...

Poglej recept

Orada iz pečice

Poletje, počitnice, morje, ribe na žaru … Te stvari smo se navadili povezovati in se na ribe največkrat spomnimo poleti, čeprav so sveže ...

Poglej recept

Fina kuharska tehnika: sotiranje

Sotiranje pomeni hitro praženje hrane v vroči ponvi z uporabo majhne količine maščobe. Beseda »sauté« v francoščini pomeni »skočiti« in nenehno pretresanje hrane ...

Preberi več

Ni vitalne kuhinje brez oljčnega olja

Vsestranskost, harmonija okusa, visoka točka dimljenja in številne zdravilne lastnosti oljčnega olja so ključne lastnosti dragocenega in okusnega vsestranskega pripomočka. A pomembno je ...

Preberi več

Ratatouille z jajcem

V tem času zorijo ravno pravšnje vrtnine, da lahko iz njih pripravimo tako krasno jed, kot je ratatuj. Ne veste, kaj je to? ...

Poglej recept
1 2