Ko se v vročih mesecih tudi naši možgani odpravijo na počitnice, nam prija, da nekdo za nas naniza šopek receptov za odlične poletno obarvane jedi, pripravljene iz kakovostnih in ugodnih sestavin. Pripravili smo vam izbor receptov za lažja, a polnovredna kosila. Pripravite jih na enostaven način in s sestavinami, ki jih dobite v Sparu po ugodnih cenah.
Rižota z bučkami in piščancem
Rižota je ena glavnih specialitet italijanske kuhinje. Priljubljene so tako mesne in ribje kot zelenjavne rižote.
Poglej receptSolata z ajdo in rdečo peso
Rdeča pesa je v kuhinji vsestransko uporabna. Lahko jo jemo surovo, kuhano, kot samostojno jed ali prikuho k številnim različnim jedem.
Poglej receptLazanja z mesom in blitvo
Lazanja je sočna specialiteta in ena najbolj priljubljenih jedi italijanske kuhinje. Pripravimo jo lahko z različnimi nadevi.
Poglej receptJuha z mlado čebulo
Mlada čebula je zelenjava, ki jo gojimo skozi vse leto in jo uporabljamo za popestritev jedi ali v solati.
Poglej receptPiščančja nabodala s cacikijem
Nabodala so priljubljena specialiteta, ki izvira z Balkana. Pravimo jim tudi ražnjiči, po grško suvlaki in po turško šašlik. ...
Poglej receptTakos z natrgano svinjino
Nacufana, natrgana ali nacefrana svinjina je v naših krajih razmeroma nov pojav. Največkrat je na voljo v lokalih, specializiranih za burgerje.
Poglej receptZelenjavne spirale
Kuhinje sveta poznajo najrazličnejše vrste nabodal. Od mesnih in ribjih do zelenjavnih in mešanih. Posebna vrsta nabodala je spirala.
Poglej receptPuranja enolončnica s stročjim fižolom
Puranje meso je zelo priljubljena izbira, saj je hitro pripravljeno. Vsebuje izjemno malo maščob, zato pa več proteinov in drugih pomembnih hranil.
Poglej receptBageta s sirom in česnom
Česen je nepogrešljiva sestavina v vsaki kuhinji. Z njim začinimo in oplemenitimo okus različnih jedi, dodamo ga v solate, zlasti zeleno listnato, uživamo ...
Poglej receptMesne kroglice s krompirjem
Mesne kroglice so priljubljena jed v številnih kuhinjah Azije, Evrope in Amerike.
Poglej receptNasekljajte česen kot profesionalec
Za pripravo številnih jedi uporabimo česen, ki doda aromo in okrepi okus. Po navadi ga nasekljamo ali stisnemo s stiskalnikom, redko uporabimo cele ...
Preberi večŠpageti z bučkami in panceto
Špageti sodijo med najbolj priljubljene testenine. Modro je upoštevati nekaj pravil, da bodo karseda teknili. Osnovno pravilo veli, da se špagete (enako velja ...
Poglej receptPomaka iz jajčevcev
Jajčevci so v kuhinji vsestransko uporabni. Uporabljamo jih podobno kot bučke.
Poglej receptŠpinačna kremna juha
Špinača je zelenjava, ki jo lahko pripravimo na več načinov. Denimo za pripravo solat, lahko jo dušimo ali kuhamo, a ne preveč, saj ...
Poglej receptAjda, poganka, ki nas je rešila pred lakoto
Ena od številnih rešitev za popestritev jedilnika je preprosta, zdrava, vsestransko uporabna in poceni: ajda.
Preberi večPilav – riž s piščancem in zelenjavo
Pilav je orientalska različica rižote, najpogosteje z mesom.
Poglej receptPečena piščančja stegna z oljkami in limono
Oljka je plod istoimenskega drevesa. Prevzeto iz italijanščine oljki pravimo tudi oliva, ampak v Istri, kjer ti plodovi najbolj uspevajo, mu pravijo oljka. ...
Poglej receptČips iz bučk s cacikijem
Caciki je slana omaka oziroma pomaka, narejena iz naribanih kumar, jogurta, oljčnega olja, limonovega soka ali kisa in česna, začinjena s koprom, včasih ...
Poglej receptPorova rižota
Por je sorodnik česna, drobnjaka in čebule, ampak med vsemi naštetimi najmilejšega okusa. Nekateri bi rekli, da tudi najbolj plemenitega, ampak o okusih ...
Poglej receptPečeno korenje s pestom iz korenčka in bazilike
Korenje je ena najstarejših gojenih vrtnin na svetu. Botaniki domnevajo, da izvira iz Irana, kjer so ga sprva gojili predvsem zaradi aromatičnega zelenja. ...
Poglej recept