Vodna kopel
Vodna kopel
Vodno kopel ali bain marie uporabljamo za nežno segrevanje in raztapljanje hrane, pa tudi za ohranjanje temperature jedi. Pripravimo jo tako, da v kozici segrejemo manjšo količino vode tik do vrelišča. Na kozico postavimo nepregorno posodo, ki se ne sme dotikati vode in v kateri bomo segrevali oziroma raztapljali hrano.
Vodna kopel se uporablja na primer za topljenje čokolade, pripravo nekaterih jajčnih krem in toplih omake, na primer holandske, ter za peko nekaterih sladic v pečici …
© Salomon d. o. o., 2024.
Vse pravice pridržane.
Revija Dober tek je odlična kulinarična revija s preizkušenimi recepti. Eno najbolj branih kulinaričnih revij v Sloveniji sta leta 1995 ustanovila Darko in Zdenka Petelin, danes pa njuno tradicijo nadaljuje hči Urška Petelin, ki z zavzeto ekipo vsak mesec poskrbi za svežo zbirko receptov in obilico pestrih vsebin za sladokusce. V uredništvu revije Dober tek izdajamo tudi kuharske knjige in posebne tematske izdaje, kulinariko pa z bralci v praksi delimo tudi z organizacijo kuharskih tečajev, delavnic, degustacij in kulinaričnih izletov.
Uspešno sodelujemo tudi s številnimi podjetji, za katera pripravljamo kulinarične vsebine, kot so promocijska besedila, recepti, fotografije in videorecepti za posebne projekte in tematske publikacije, ter organiziramo dogodke in tiskovne konference.