Vodna kopel

Vodna kopel
Vodno kopel ali bain marie uporabljamo za nežno segrevanje in raztapljanje hrane, pa tudi za ohranjanje temperature jedi. Pripravimo jo tako, da v kozici segrejemo manjšo količino vode tik do vrelišča. Na kozico postavimo nepregorno posodo, ki se ne sme dotikati vode in v kateri bomo segrevali oziroma raztapljali hrano.
Vodna kopel se uporablja na primer za topljenje čokolade, pripravo nekaterih jajčnih krem in toplih omake, na primer holandske, ter za peko nekaterih sladic v pečici …
© Salomon d. o. o., 2025.
Vse pravice pridržane.
Dober tek je stičišče preizkušenih receptov, uporabnih kuharskih nasvetov in lepih besed.
Izhaja iz najbolj brane slovenske kulinarične revije Dober tek, ki že 30 let bralce navdušuje s kulinaričnimi zgodbami in recepti, ki vedno uspejo. V uredništvu Dober tek izdajamo tudi kuharske knjige in posebne tematske izdaje, kulinariko pa z bralci v praksi delimo tudi z organizacijo kuharskih tečajev, delavnic, degustacij in kulinaričnih izletov. Smo izkušena ekipa kulinaričnih novinarjev, ki radi dobro kuhamo in dobro jemo.
Uspešno sodelujemo s številnimi podjetji, za katera pripravljamo kulinarične vsebine, kot so promocijska besedila, recepti, fotografije in videorecepti za posebne projekte, ter organiziramo dogodke in tiskovne konference.