Tapenade
Tapenade
Tapenade je močno začinjena olivna pasta iz Provanse. Pripravljajo jo iz črnih ali zelenih oliv. Kupimo jo kot pripravljen namaz, lahko pa jo naredimo tudi sami. Sesekljamo 150 g oliv brez koščic, 8 sardelnih filejev, 2 žlici odcejenih kaper in sok 1limone, nato postopoma dolivamo 1 dl oljčnega olja. Zmes začinimo s sveže mletim črnim poprom. Tapenade shranimo v kozarec, prelijemo ga s tanko plastjo oljčnega olja in ga v hladilniku hranite nekaj dni. Iz teh količin dobimo 1,5 dl paste tapenade.
© Salomon d. o. o., 2024.
Vse pravice pridržane.
Revija Dober tek je odlična kulinarična revija s preizkušenimi recepti. Eno najbolj branih kulinaričnih revij v Sloveniji sta leta 1995 ustanovila Darko in Zdenka Petelin, danes pa njuno tradicijo nadaljuje hči Urška Petelin, ki z zavzeto ekipo vsak mesec poskrbi za svežo zbirko receptov in obilico pestrih vsebin za sladokusce. V uredništvu revije Dober tek izdajamo tudi kuharske knjige in posebne tematske izdaje, kulinariko pa z bralci v praksi delimo tudi z organizacijo kuharskih tečajev, delavnic, degustacij in kulinaričnih izletov.
Uspešno sodelujemo tudi s številnimi podjetji, za katera pripravljamo kulinarične vsebine, kot so promocijska besedila, recepti, fotografije in videorecepti za posebne projekte in tematske publikacije, ter organiziramo dogodke in tiskovne konference.