Tapenade
Tapenade
Tapenade je močno začinjena olivna pasta iz Provanse. Pripravljajo jo iz črnih ali zelenih oliv. Kupimo jo kot pripravljen namaz, lahko pa jo naredimo tudi sami. Sesekljamo 150 g oliv brez koščic, 8 sardelnih filejev, 2 žlici odcejenih kaper in sok 1limone, nato postopoma dolivamo 1 dl oljčnega olja. Zmes začinimo s sveže mletim črnim poprom. Tapenade shranimo v kozarec, prelijemo ga s tanko plastjo oljčnega olja in ga v hladilniku hranite nekaj dni. Iz teh količin dobimo 1,5 dl paste tapenade.
© Salomon d. o. o., 2025.
Vse pravice pridržane.
Dober tek je stičišče preizkušenih receptov, uporabnih kuharskih nasvetov in lepih besed.
Izhaja iz najbolj brane slovenske kulinarične revije Dober tek, ki že 30 let bralce navdušuje s kulinaričnimi zgodbami in recepti, ki vedno uspejo. V uredništvu Dober tek izdajamo tudi kuharske knjige in posebne tematske izdaje, kulinariko pa z bralci v praksi delimo tudi z organizacijo kuharskih tečajev, delavnic, degustacij in kulinaričnih izletov. Smo izkušena ekipa kulinaričnih novinarjev, ki radi dobro kuhamo in dobro jemo.
Uspešno sodelujemo s številnimi podjetji, za katera pripravljamo kulinarične vsebine, kot so promocijska besedila, recepti, fotografije in videorecepti za posebne projekte, ter organiziramo dogodke in tiskovne konference.