Sladkorna masa

Sladkorna masa
Sladkorna masa (masa tičino) je masa iz sladkorja in dodatkov. Je enostavna za oblikovanje in barvanje z jedilnimi barvami. Maso najlažje razvaljamo na jedilnem škrobu ali sladkorju v prahu. Če jo uporabimo za oblaganje sladice, je treba sladico prej premazati z ustreznim premazom, ki ne sme biti smetana, saj se masa stopi. Zelo primerna je maslena krema ali marcipan.
© Salomon d. o. o., 2025.
Vse pravice pridržane.
Dober tek je stičišče preizkušenih receptov, uporabnih kuharskih nasvetov in lepih besed.
Izhaja iz najbolj brane slovenske kulinarične revije Dober tek, ki že 30 let bralce navdušuje s kulinaričnimi zgodbami in recepti, ki vedno uspejo. V uredništvu Dober tek izdajamo tudi kuharske knjige in posebne tematske izdaje, kulinariko pa z bralci v praksi delimo tudi z organizacijo kuharskih tečajev, delavnic, degustacij in kulinaričnih izletov. Smo izkušena ekipa kulinaričnih novinarjev, ki radi dobro kuhamo in dobro jemo.
Uspešno sodelujemo s številnimi podjetji, za katera pripravljamo kulinarične vsebine, kot so promocijska besedila, recepti, fotografije in videorecepti za posebne projekte, ter organiziramo dogodke in tiskovne konference.