Sladki krompir

Sladki krompir
Sladki krompir je tropska gomoljnica, ki je priljubljena tudi v Sredozemlju. Lupina je lahko bele, rdeče ali vijoličaste barve, meso je oranžno. Sladki krompir vsebuje veliko škroba, uporablja pa se ga podobno kot navadni krompir. Krhko meso med kuhanjem razpade v mehko kašo. Imenujejo ga tudi batata. Včasih ga zmotno zamenjujejo z jamom. Dostopen je v bolje založenih trgovinah in na tržnicah po Sloveniji, sicer pa ga lahko gojimo tudi sami na vrtu.
© Salomon d. o. o., 2025.
Vse pravice pridržane.
Dober tek je stičišče preizkušenih receptov, uporabnih kuharskih nasvetov in lepih besed.
Izhaja iz najbolj brane slovenske kulinarične revije Dober tek, ki že 30 let bralce navdušuje s kulinaričnimi zgodbami in recepti, ki vedno uspejo. V uredništvu Dober tek izdajamo tudi kuharske knjige in posebne tematske izdaje, kulinariko pa z bralci v praksi delimo tudi z organizacijo kuharskih tečajev, delavnic, degustacij in kulinaričnih izletov. Smo izkušena ekipa kulinaričnih novinarjev, ki radi dobro kuhamo in dobro jemo.
Uspešno sodelujemo s številnimi podjetji, za katera pripravljamo kulinarične vsebine, kot so promocijska besedila, recepti, fotografije in videorecepti za posebne projekte, ter organiziramo dogodke in tiskovne konference.