Sladki krompir
Sladki krompir
Sladki krompir je tropska gomoljnica, ki je priljubljena tudi v Sredozemlju. Lupina je lahko bele, rdeče ali vijoličaste barve, meso je oranžno. Sladki krompir vsebuje veliko škroba, uporablja pa se ga podobno kot navadni krompir. Krhko meso med kuhanjem razpade v mehko kašo. Imenujejo ga tudi batata. Včasih ga zmotno zamenjujejo z jamom. Dostopen je v bolje založenih trgovinah in na tržnicah po Sloveniji, sicer pa ga lahko gojimo tudi sami na vrtu.
© Salomon d. o. o., 2024.
Vse pravice pridržane.
Revija Dober tek je odlična kulinarična revija s preizkušenimi recepti. Eno najbolj branih kulinaričnih revij v Sloveniji sta leta 1995 ustanovila Darko in Zdenka Petelin, danes pa njuno tradicijo nadaljuje hči Urška Petelin, ki z zavzeto ekipo vsak mesec poskrbi za svežo zbirko receptov in obilico pestrih vsebin za sladokusce. V uredništvu revije Dober tek izdajamo tudi kuharske knjige in posebne tematske izdaje, kulinariko pa z bralci v praksi delimo tudi z organizacijo kuharskih tečajev, delavnic, degustacij in kulinaričnih izletov.
Uspešno sodelujemo tudi s številnimi podjetji, za katera pripravljamo kulinarične vsebine, kot so promocijska besedila, recepti, fotografije in videorecepti za posebne projekte in tematske publikacije, ter organiziramo dogodke in tiskovne konference.