Polsuhi paradižniki

Polsuhi paradižniki
Polsuhi paradižniki se v zadnjem času vse bolj uporabljajo kot različica na soncu sušenih paradižnikov, predčasno umaknjenih s sonca. Ker zadržijo nekaj več vlage, so bolj sočni. Lahko jih pripravimo tudi tako, da olupljene paradižnike razpolovimo in sušimo v pečici 6 do 8 ur na 50 °C; med sušenjem paradižnike večkrat obrnemo. Nanje položimo na lističe narezan česen, svežo baziliko in jih prelijemo z oljčnim oljem. Uporabljamo jih lahko tudi kot prilogo ali prigrizek.
© Salomon d. o. o., 2025.
Vse pravice pridržane.
Dober tek je stičišče preizkušenih receptov, uporabnih kuharskih nasvetov in lepih besed.
Izhaja iz najbolj brane slovenske kulinarične revije Dober tek, ki že 30 let bralce navdušuje s kulinaričnimi zgodbami in recepti, ki vedno uspejo. V uredništvu Dober tek izdajamo tudi kuharske knjige in posebne tematske izdaje, kulinariko pa z bralci v praksi delimo tudi z organizacijo kuharskih tečajev, delavnic, degustacij in kulinaričnih izletov. Smo izkušena ekipa kulinaričnih novinarjev, ki radi dobro kuhamo in dobro jemo.
Uspešno sodelujemo s številnimi podjetji, za katera pripravljamo kulinarične vsebine, kot so promocijska besedila, recepti, fotografije in videorecepti za posebne projekte, ter organiziramo dogodke in tiskovne konference.