Piment
Piment
Piment so majhni plodovi tropskega drevesa pimentovca, ki raste v Srednji Ameriki. Plodovi po obliki spominjajo na zrna črnega popra, po okusu in vonju pa na mešanico cimeta, klinčkov, popra in muškatnega oreščka, zato ga v angleško govorečih deželah imenujejo tud »allspice« ali »vse začimbe«. Zaradi intenzivnih arom, ga jedem dodajamo previdno.
© Salomon d. o. o., 2025.
Vse pravice pridržane.
Dober tek je stičišče preizkušenih receptov, uporabnih kuharskih nasvetov in lepih besed.
Izhaja iz najbolj brane slovenske kulinarične revije Dober tek, ki že 30 let bralce navdušuje s kulinaričnimi zgodbami in recepti, ki vedno uspejo. V uredništvu Dober tek izdajamo tudi kuharske knjige in posebne tematske izdaje, kulinariko pa z bralci v praksi delimo tudi z organizacijo kuharskih tečajev, delavnic, degustacij in kulinaričnih izletov. Smo izkušena ekipa kulinaričnih novinarjev, ki radi dobro kuhamo in dobro jemo.
Uspešno sodelujemo s številnimi podjetji, za katera pripravljamo kulinarične vsebine, kot so promocijska besedila, recepti, fotografije in videorecepti za posebne projekte, ter organiziramo dogodke in tiskovne konference.