Nešplja
Nešplja
Nešplja je stara sadna vrsta, ki izvira iz jugozahodne Azije. Pečkati plodovi nešplje postanejo užitni po prvi zmrzali.
Že v antiki in srednjem veku je bila nešplja pomembno sadno drevo, vendar so ga počasi začele izpodrivati nove sadne vrste. Uspeva tudi v evropskih svetlih gozdovih. Plodovi nešplje vsebujejo veliko sadnih kislin, sladkorjev, vitamina C in čreslovin. Uživamo jih sveže, predelane v marmelado, sokove, žganje itd.
© Salomon d. o. o., 2025.
Vse pravice pridržane.
Dober tek je stičišče preizkušenih receptov, uporabnih kuharskih nasvetov in lepih besed.
Izhaja iz najbolj brane slovenske kulinarične revije Dober tek, ki že 30 let bralce navdušuje s kulinaričnimi zgodbami in recepti, ki vedno uspejo. V uredništvu Dober tek izdajamo tudi kuharske knjige in posebne tematske izdaje, kulinariko pa z bralci v praksi delimo tudi z organizacijo kuharskih tečajev, delavnic, degustacij in kulinaričnih izletov. Smo izkušena ekipa kulinaričnih novinarjev, ki radi dobro kuhamo in dobro jemo.
Uspešno sodelujemo s številnimi podjetji, za katera pripravljamo kulinarične vsebine, kot so promocijska besedila, recepti, fotografije in videorecepti za posebne projekte, ter organiziramo dogodke in tiskovne konference.