Navadna kislica

Navadna kislica
Navadna kislica (Rumex acetosa) raste po travnikih in ima značilen kiselkast okus, ki ga obožujejo tudi otroci. Lahko jo jemo surovo kot solato, kuhano v juhi ali pa iz nje naredimo sok. Ima zlasti veliko klorofila, vitaminov in rudninskih soli, zato jo Sebastian Kneipp, Maurice Mességué in mnogi drugi priporočajo pri slabokrvnosti, otrokom v dobi rasti in vsem, ki imajo težave z jetri.
Toda pozor! Kislice nikakor ne smejo uživati ljudje, ki trpe za protinom in revmo. Vsebuje namreč oksalno kislino, ki takim bolnikom škoduje.
© Salomon d. o. o., 2025.
Vse pravice pridržane.
Dober tek je stičišče preizkušenih receptov, uporabnih kuharskih nasvetov in lepih besed.
Izhaja iz najbolj brane slovenske kulinarične revije Dober tek, ki že 30 let bralce navdušuje s kulinaričnimi zgodbami in recepti, ki vedno uspejo. V uredništvu Dober tek izdajamo tudi kuharske knjige in posebne tematske izdaje, kulinariko pa z bralci v praksi delimo tudi z organizacijo kuharskih tečajev, delavnic, degustacij in kulinaričnih izletov. Smo izkušena ekipa kulinaričnih novinarjev, ki radi dobro kuhamo in dobro jemo.
Uspešno sodelujemo s številnimi podjetji, za katera pripravljamo kulinarične vsebine, kot so promocijska besedila, recepti, fotografije in videorecepti za posebne projekte, ter organiziramo dogodke in tiskovne konference.