Kuhano ali prečiščeno maslo

Kuhano ali prečiščeno maslo
Kuhano ali prečiščeno maslo je maslo, iz katerega smo s kuhanjem odstranili vse trdne delce in vodo, tako da ostane čista maščoba. Je obstojnejše od navadnega masla, uporablja pa se predvsem za praženje in cvrenje pri visokih temperaturah. Lahko ga pripravimo sami ali kupimo (prodaja se tudi pod indijskim imenom ghee).
© Salomon d. o. o., 2025.
Vse pravice pridržane.
Dober tek je stičišče preizkušenih receptov, uporabnih kuharskih nasvetov in lepih besed.
Izhaja iz najbolj brane slovenske kulinarične revije Dober tek, ki že 30 let bralce navdušuje s kulinaričnimi zgodbami in recepti, ki vedno uspejo. V uredništvu Dober tek izdajamo tudi kuharske knjige in posebne tematske izdaje, kulinariko pa z bralci v praksi delimo tudi z organizacijo kuharskih tečajev, delavnic, degustacij in kulinaričnih izletov. Smo izkušena ekipa kulinaričnih novinarjev, ki radi dobro kuhamo in dobro jemo.
Uspešno sodelujemo s številnimi podjetji, za katera pripravljamo kulinarične vsebine, kot so promocijska besedila, recepti, fotografije in videorecepti za posebne projekte, ter organiziramo dogodke in tiskovne konference.