Kopriva
Kopriva
(Urtica dioica)
Vsi vemo, da koprive pečejo (čeprav ne vse vrste), vse pa so užitne. Če vam rastejo na vrtu, jih ne zatrite, raje jih obilno zalivajte, saj lahko spodbudno vplivajo na druge rastline. V bližini aromatičnih rastlin pa kopriva okrepi njihove zdravilne esence. In če tako dobro deluje na rastline, verjetno tudi na nas – res vsebuje obilo rudninskih snovi in, kakor vsa zelena sočivja, tudi kopriva čisti kri in pospešuje izločanje vode, nekateri pa jo uživajo za boljšo odpornost in spolno slo.
Preizkusite jih v receptu: Koprivni njoki s sirovo omako.
© Salomon d. o. o., 2024.
Vse pravice pridržane.
Revija Dober tek je odlična kulinarična revija s preizkušenimi recepti. Eno najbolj branih kulinaričnih revij v Sloveniji sta leta 1995 ustanovila Darko in Zdenka Petelin, danes pa njuno tradicijo nadaljuje hči Urška Petelin, ki z zavzeto ekipo vsak mesec poskrbi za svežo zbirko receptov in obilico pestrih vsebin za sladokusce. V uredništvu revije Dober tek izdajamo tudi kuharske knjige in posebne tematske izdaje, kulinariko pa z bralci v praksi delimo tudi z organizacijo kuharskih tečajev, delavnic, degustacij in kulinaričnih izletov.
Uspešno sodelujemo tudi s številnimi podjetji, za katera pripravljamo kulinarične vsebine, kot so promocijska besedila, recepti, fotografije in videorecepti za posebne projekte in tematske publikacije, ter organiziramo dogodke in tiskovne konference.