Konfit
Konfit
Konfit (francosko confit) je izraz za meso, vloženo v masti. Počasi pečeno meso vložijo v steklene kozarce ali lončke (industrijsko tudi v pločevinke) in zalijejo z račjo maščobo. Čez nekaj tednov ga začnejo uporabljati, pred uporabo pa ga zapečejo, da dobi zlato rjavo skorjico. V Sloveniji lahko račja bedra v konfitu kupite v trgovinah s francoskimi delikatesami.
© Salomon d. o. o., 2025.
Vse pravice pridržane.
Dober tek je stičišče preizkušenih receptov, uporabnih kuharskih nasvetov in lepih besed.
Izhaja iz najbolj brane slovenske kulinarične revije Dober tek, ki že 30 let bralce navdušuje s kulinaričnimi zgodbami in recepti, ki vedno uspejo. V uredništvu Dober tek izdajamo tudi kuharske knjige in posebne tematske izdaje, kulinariko pa z bralci v praksi delimo tudi z organizacijo kuharskih tečajev, delavnic, degustacij in kulinaričnih izletov. Smo izkušena ekipa kulinaričnih novinarjev, ki radi dobro kuhamo in dobro jemo.
Uspešno sodelujemo s številnimi podjetji, za katera pripravljamo kulinarične vsebine, kot so promocijska besedila, recepti, fotografije in videorecepti za posebne projekte, ter organiziramo dogodke in tiskovne konference.