Instantna pšenica
Instantna pšenica
Instantna pšenica je po posebnem postopku obdelana pšenica, ki se hitro in enostavno kuha. V prodaji jo najdemo pod nazivom »ebly«. V receptu jo lahko nadomestimo tudi z instantnim bulgurjem (grobo drobljena pšenična zrna, ki se pogosto uporabljajo za juhe, kaše, solate ali kot nadev; bulgur je naprodaj tudi pri nas – pogosto na oddelku z zdravo prehrano, živilo pa izhaja z Bližnjega vzhoda).
© Salomon d. o. o., 2024.
Vse pravice pridržane.
Revija Dober tek je odlična kulinarična revija s preizkušenimi recepti. Eno najbolj branih kulinaričnih revij v Sloveniji sta leta 1995 ustanovila Darko in Zdenka Petelin, danes pa njuno tradicijo nadaljuje hči Urška Petelin, ki z zavzeto ekipo vsak mesec poskrbi za svežo zbirko receptov in obilico pestrih vsebin za sladokusce. V uredništvu revije Dober tek izdajamo tudi kuharske knjige in posebne tematske izdaje, kulinariko pa z bralci v praksi delimo tudi z organizacijo kuharskih tečajev, delavnic, degustacij in kulinaričnih izletov.
Uspešno sodelujemo tudi s številnimi podjetji, za katera pripravljamo kulinarične vsebine, kot so promocijska besedila, recepti, fotografije in videorecepti za posebne projekte in tematske publikacije, ter organiziramo dogodke in tiskovne konference.