Gelespessa
Gelespessa
Gelespessa je prašek, ki ga uporabljajo v moderni kuhinji kot gostilo. Je stabilizator za gladke omake, juhe, pene, emulzije in pireje. Raztopi se v topli ali hladni tekočini. Proizvajajo ga iz ksantana (oz. ksantan gumi ali gumi koruznega škroba), ki ga uporabljajo tudi kot naravni dodatek in nadomestek glutena v kvašenih izdelkih.in okrasimo s kapljicami obeh omak.
© Salomon d. o. o., 2025.
Vse pravice pridržane.
Dober tek je stičišče preizkušenih receptov, uporabnih kuharskih nasvetov in lepih besed.
Izhaja iz najbolj brane slovenske kulinarične revije Dober tek, ki že 30 let bralce navdušuje s kulinaričnimi zgodbami in recepti, ki vedno uspejo. V uredništvu Dober tek izdajamo tudi kuharske knjige in posebne tematske izdaje, kulinariko pa z bralci v praksi delimo tudi z organizacijo kuharskih tečajev, delavnic, degustacij in kulinaričnih izletov. Smo izkušena ekipa kulinaričnih novinarjev, ki radi dobro kuhamo in dobro jemo.
Uspešno sodelujemo s številnimi podjetji, za katera pripravljamo kulinarične vsebine, kot so promocijska besedila, recepti, fotografije in videorecepti za posebne projekte, ter organiziramo dogodke in tiskovne konference.