Falafel
Falafel
Falafli so majhne ocvrte kroglice ali polpeti iz čičerke (lahko tudi iz boba) in začimb, značilni za orientalsko kuhinjo. Z njimi nadevajo ploski kruhek pita, jim dodajo svežo zelenjavo in prelijejo s sezamovo-jogurtovo omako. Tako nastane istoimenski sendvič falafel, priljubljena jed ulične hitre prehrane.
© Salomon d. o. o., 2025.
Vse pravice pridržane.
Dober tek je stičišče preizkušenih receptov, uporabnih kuharskih nasvetov in lepih besed.
Izhaja iz najbolj brane slovenske kulinarične revije Dober tek, ki že 30 let bralce navdušuje s kulinaričnimi zgodbami in recepti, ki vedno uspejo. V uredništvu Dober tek izdajamo tudi kuharske knjige in posebne tematske izdaje, kulinariko pa z bralci v praksi delimo tudi z organizacijo kuharskih tečajev, delavnic, degustacij in kulinaričnih izletov. Smo izkušena ekipa kulinaričnih novinarjev, ki radi dobro kuhamo in dobro jemo.
Uspešno sodelujemo s številnimi podjetji, za katera pripravljamo kulinarične vsebine, kot so promocijska besedila, recepti, fotografije in videorecepti za posebne projekte, ter organiziramo dogodke in tiskovne konference.