Espuma
Espuma
Espuma je gastronomska pena iz sokov, krem ali pirejev. Aparat za espumo deluje pod pritiskom in proizvede veliko večjo prostornino snovi od začetne. Lahko ga uporabljamo za stepanje smetane ali z njim pripravljamo hladne ali tople pene, ki so značilnost molekularne kuhinje – npr. pena iz gob, rdeče pese, zelišč, kokosa, školjk … Da bi dobili lepo peno, mora biti osnovna masa za peno dobro ohlajena. Dozo za espumo polnimo le s tekočinami ali gladkimi kašami, zato moramo vse trše sestavine pred polnjenem v dozo precediti, tako da ostane samo njihov sok.
© Salomon d. o. o., 2024.
Vse pravice pridržane.
Revija Dober tek je odlična kulinarična revija s preizkušenimi recepti. Eno najbolj branih kulinaričnih revij v Sloveniji sta leta 1995 ustanovila Darko in Zdenka Petelin, danes pa njuno tradicijo nadaljuje hči Urška Petelin, ki z zavzeto ekipo vsak mesec poskrbi za svežo zbirko receptov in obilico pestrih vsebin za sladokusce. V uredništvu revije Dober tek izdajamo tudi kuharske knjige in posebne tematske izdaje, kulinariko pa z bralci v praksi delimo tudi z organizacijo kuharskih tečajev, delavnic, degustacij in kulinaričnih izletov.
Uspešno sodelujemo tudi s številnimi podjetji, za katera pripravljamo kulinarične vsebine, kot so promocijska besedila, recepti, fotografije in videorecepti za posebne projekte in tematske publikacije, ter organiziramo dogodke in tiskovne konference.