Cordon bleu

Cordon bleu
Tenek telečji zrezek, nadevan s sirom in prekajeno gnjatjo, prepognjen, paniran v moki, jajcu in drobtinah ter ocvrt. Ljubljanski zrezek s piščančjim mesom mu je zelo podoben.
Zrezek cordon bleu izvira iz Švice, najverjetneje so si ga izmislili v 40. letih 20. stoletja, v kuharski knjigi je prvič omenjen leta 1949. Cordon pomeni modri trak – tega so nosili člani najvišjega viteškega reda – reda vitezov svetega Duha, ki ga je ustanovil Henrik III. Francoski leta 1578 –, pojem pa se uporablja za najodličnejšo kulinariko in kuharske mojstre.
© Salomon d. o. o., 2025.
Vse pravice pridržane.
Dober tek je stičišče preizkušenih receptov, uporabnih kuharskih nasvetov in lepih besed.
Izhaja iz najbolj brane slovenske kulinarične revije Dober tek, ki že 30 let bralce navdušuje s kulinaričnimi zgodbami in recepti, ki vedno uspejo. V uredništvu Dober tek izdajamo tudi kuharske knjige in posebne tematske izdaje, kulinariko pa z bralci v praksi delimo tudi z organizacijo kuharskih tečajev, delavnic, degustacij in kulinaričnih izletov. Smo izkušena ekipa kulinaričnih novinarjev, ki radi dobro kuhamo in dobro jemo.
Uspešno sodelujemo s številnimi podjetji, za katera pripravljamo kulinarične vsebine, kot so promocijska besedila, recepti, fotografije in videorecepti za posebne projekte, ter organiziramo dogodke in tiskovne konference.