Asiago (sir)
Asiago (sir)
Asiago je italijanski trdi sir z zaščitenim poreklom (DOP) iz kravjega mleka s 30 % maščobe. Izdelujejo ga v Asiagu v Furlaniji-Julijski krajini in na Južnem Tirolskm.
Poznamo asiago d’allevo in asiago grasso di monte. Prvega izdelujejo iz mešanice posnetega in polnomastnega mleka. Je pikanten sir za strganje. Drugi je blažjega okusa z gladko sredico. Hlebce sira zorijo od enega meseca do dveh let. Nekoč so ga izdelovali iz ovčjega mleka
© Salomon d. o. o., 2025.
Vse pravice pridržane.
Dober tek je stičišče preizkušenih receptov, uporabnih kuharskih nasvetov in lepih besed.
Izhaja iz najbolj brane slovenske kulinarične revije Dober tek, ki že 30 let bralce navdušuje s kulinaričnimi zgodbami in recepti, ki vedno uspejo. V uredništvu Dober tek izdajamo tudi kuharske knjige in posebne tematske izdaje, kulinariko pa z bralci v praksi delimo tudi z organizacijo kuharskih tečajev, delavnic, degustacij in kulinaričnih izletov. Smo izkušena ekipa kulinaričnih novinarjev, ki radi dobro kuhamo in dobro jemo.
Uspešno sodelujemo s številnimi podjetji, za katera pripravljamo kulinarične vsebine, kot so promocijska besedila, recepti, fotografije in videorecepti za posebne projekte, ter organiziramo dogodke in tiskovne konference.