Asiago (sir)
Asiago (sir)
Asiago je italijanski trdi sir z zaščitenim poreklom (DOP) iz kravjega mleka s 30 % maščobe. Izdelujejo ga v Asiagu v Furlaniji-Julijski krajini in na Južnem Tirolskm.
Poznamo asiago d’allevo in asiago grasso di monte. Prvega izdelujejo iz mešanice posnetega in polnomastnega mleka. Je pikanten sir za strganje. Drugi je blažjega okusa z gladko sredico. Hlebce sira zorijo od enega meseca do dveh let. Nekoč so ga izdelovali iz ovčjega mleka
© Salomon d. o. o., 2024.
Vse pravice pridržane.
Revija Dober tek je odlična kulinarična revija s preizkušenimi recepti. Eno najbolj branih kulinaričnih revij v Sloveniji sta leta 1995 ustanovila Darko in Zdenka Petelin, danes pa njuno tradicijo nadaljuje hči Urška Petelin, ki z zavzeto ekipo vsak mesec poskrbi za svežo zbirko receptov in obilico pestrih vsebin za sladokusce. V uredništvu revije Dober tek izdajamo tudi kuharske knjige in posebne tematske izdaje, kulinariko pa z bralci v praksi delimo tudi z organizacijo kuharskih tečajev, delavnic, degustacij in kulinaričnih izletov.
Uspešno sodelujemo tudi s številnimi podjetji, za katera pripravljamo kulinarične vsebine, kot so promocijska besedila, recepti, fotografije in videorecepti za posebne projekte in tematske publikacije, ter organiziramo dogodke in tiskovne konference.