Iz uvoda
Pripomočka za neomejeno uživanje ob peki na žaru
piše: Manuel Weyer
Pozdravljeni! Webrovi litoželezna posoda in plošča združujeta najboljše iz dveh svetov, zagotavljata užitek ob peki na žaru in ponujata neverjetno paleto možnosti za pripravo vaših najljubših jedi. Ta knjiga je posvečena dvema najbolj priljubljenima pripomočkoma za vaš žar. Webrova litoželezna posoda 2 v 1 uspešno združuje klasično in sodobno peko na žaru. Verjetno tudi vi komaj čakate, da preizkusite, kaj vse omogoča. Na žaru lahko uporabite litoželezno posodo ali pa njeno pokrovko spremenite v ploščo za žar. Kaj pa, če bi za pripravo izjemne večerje uporabili kar oboje? Poiščite informacije v naši knjigi in se pozabavajte z usvajanjem te posebne metode priprave jedi.
Od peke na žaru v litoželezni posodi, ki so si jo zamislili na Nizozemskem, zares pa se je uveljavila v ZDA, se bomo pomaknili še dlje do Sredozemlja, od koder izvira litoželezna plošča, znana tudi kot planča.
Ploščo uporabljamo pri peki na močni do zelo močni vročini (220 do 290 °C in več) na način, ki mu v Ameriki pravijo quick & dirty (hitro in umazano). Zaradi večje površine se hrana lepo zapeče, lažje pa je tudi rokovanje z manjšimi kosi, kot na primer priprava manjših ribjih filejev, ki se je marsikdo boji. S ploščo bo vaš nabor jedi z žara lahko postal skoraj neskončno velik.
Presenečeni boste, kako enostavna je uporaba teh pripomočkov. Z njima boste izpopolnili svoje znanje in uživali v priljubljenih, novih in zelo okusnih jedeh, ob katerih vam bo srce hitreje utripalo, nadgradili pa boste tako svojo paleto okusov kot izkušnjo priprave jedi na prostem.
Želim vam obilo zabave
Manuel Weyer