V uredništvu revije Dober tek imajo tisti prazniki, pri katerih je kulinarika v ospredju, prav poseben status. Tudi čas v uredništvu takrat teče precej drugače: ko vi še nabirate kostanj, se mi že lotevamo praznične peke, ko uresničujete novoletne zaobljube, mi že cvremo fl ancate, in ko maškare jedo krofe, mi barvamo pirhe. Božična, pustna in velikonočna številka revije so za nas največji izziv. Ker se neradi ponavljamo, so uredniški sestanki v mesecih pred prazniki precej daljši. Na njih iščemo ravnovesje med tradicijo in novostmi, med že raziskanim in tistim, česar se še nikoli nismo lotili. Začnejo se z dvomi, kolikokrat lahko sploh še pripravimo nov nabor receptov za pustno cvrtje, kolikokrat še lahko pišemo o velikonočnih jedeh. Na koncu vedno najdemo odgovor, ki je vsako leto za eno številko višji.
Ta mesec revija Dober tek praznuje 29. rojstni dan. Lepa, skoraj okrogla številka, ki nas navdaja s ponosom in nam daje nov zagon. Tudi naša revija je del slovenske kulinarične tradicije.
V teh treh desetletjih smo spremljali ljubiteljske in profesionalne kuharje, prinašali trende, razbijali mite in predvsem prispevali k bolj raznolikim in okusnejšim jedem na slovenskih krožnikih. Vsi naši bralci imate vsaj eno skupno točko: resnično radi kuhate. Verjetno ni bralca, ki bi pripravil prav vse recepte iz ene številke revije (če je, lepo vabljen na kavo v uredništvo), gotovo pa je revija vsem vir kuharskega in kulinaričnega navdiha. To nas veseli.
Tisti, ki ste z nami že dolgo, veste, da je revija kar nekaj let nosila slogan Kuhanje je užitek. Pred prihajajočim najzahtevnejšim zajtrkom v letu obudimo ta slogan: nič hudega, če nadev v potici ne bo enakomerno razporejen, če bo testo odstopilo od šunke, če bo hren premalo oster, jajca razpokana in odtis regratovega lista zamaknjen. Pomembno je, da je kuhanje užitek.