Revija Dober tek je dopolnila 30 let. Kakšna velika, okrogla številka! V uredništvu smo tako zelo ponosni nanjo! Ponosni smo, da že 30 let kuhate z nami, da 30 let skupaj spremljamo razvoj slovenske kulinarike, prinašamo novosti iz tujine in vam z nasveti pomagamo do boljših jedi. A verjamemo, da je okrogla 30-letnica tudi priložnost za spremembe, za nov zagon in nove zgodbe. Zato bomo naš Dober tek s prihodnjim letom nekoliko predrugačili. Odslej revija ne bo več izhajala kot mesečnik, a ne bomo se poslovili.
Vsi naši bralci imate nekaj skupnega: resnično radi kuhate. Še naprej boste lahko kuhali z nami, saj vas zdaj vabimo na naš kulinarični portal dobertek.com, kjer boste laže našli in shranjevali obstoječe in nove recepte uredništva Dober tek, pripravljene z enako skrbnostjo in natančnostjo, kot ste jih vajeni v reviji. Prebirali boste lahko nasvete, članke in intervjuje ter prvi izvedeli vsako kulinarično novico, ki se nam bo v uredništvu Dober tek zdela pomembna. Še naprej bomo gradili skupnost ljubiteljev kakovostnih receptov, dobrih jedi in lepih besed. Ker pa se težko odpovemo šelestenju papirja, bomo dvakrat na leto izdali revijo Dober tek s poglobljeno vsebino.
Zahvaljujem se vsem sodelavcem, ki so v 30 letih s svojim trudom in predanostjo pripomogli k temu, da je revija Dober tek postala cenjen in vpliven kulinarični medij. Resda sta jo moja starša ustvarila za našo družinsko mizo, a vsak izmed vas je nato prispeval svoj del z neizmerno srčnostjo. V zadnjih letih predvsem Ana, Manca, Barbara, Katja, Monja, Dule, Primož in Marko. Hvala! In seveda moja izkušena mama, ki je v 343 revijah, kolikor se jih je v treh desetletjih zvrstilo, podrobno prebrala vse recepte, preden smo jih poslali v tiskarno. To je več kot 11 tisoč receptov!
Zadnjega mesečnega uvodnika ne morem zaključiti nikakor drugače, pa naj se še tako trudim, da se pisanje ne bi bralo preveč osebno, kot z velikim poklonom mojemu očetu, ki je s kulinaričnim zanosom ustvaril revijo Dober tek in s še večjim zanosom kuhal izvrstne jedi, neumorno pripovedoval o hrani, se navduševal nad odličnimi slovenskimi kuharji in vinarji ter spletel prijateljske vezi, kamor koli je prišel. 20 let je bil odgovorni urednik. Zanjo je izbral slogan Kuhanje je užitek in užitek ga je bilo opazovati, kako kuha. Prepričana sem, da bi bil ponosen na naše naslednje korake.
Želim vam okusne praznike in ostanimo v stiku.