Iz uvoda
Nori na burgerje
piše: Matej Stipanič
Burger je z nekajletno zamudo prodrl na našo kulinarično sceno in eksplodiral. Nekaj časa se je zdelo, da mora imeti vsak gostinec na jedilniku svoj burger. In nastala je prava poplava burgerjev, toliko jih je bilo, da so šli že vsem na živce. Predvsem zato, ker je bilo med njimi veliko resnično slabih. No, zdaj, ko se je burgermanija umirila in megla razkadila, lahko napišemo popoln vodnik po burgerjih.
Naslov publikacije pove, da bomo govorili tudi o sorodniku burgerja, hotdogu. Pa ne o tistem, ki smo ga kot mulci jedli na smučanju, s kečapom in majonezo, ampak o tistem bolj gurmanskem. Tistem, ki so mu vsi napovedovali ali mu še, da bo naslednja velika stvar. Pa se še ni zgodilo v takem obsegu kot pri burgerju. Hotdog s kakovostno klobaso ali hrenovko, pravo štručko in raznolikimi prilogami – težko najdete junaka, ki ga taka poslastica ne navduši.
Pravila so preprosta, pa kljub temu lahko zgrešimo. Zato smo pripravili tole publikacijo, kjer razložimo, kako do najboljšega možnega burgerja in hotdoga, ki ne potešita hitro samo lakote, ampak omogočita tudi pravi gurmanski užitek!