Trska z limono s pirejem iz soje in bazilike
Trska z limono s pirejem iz soje in bazilike
Recept je objavljen v reviji Dober tek, julij/avgust 2011
ČAS PRIPRAVE: 25 min
KOLIČINA: za 2 osebi
ZAHTEVNOST: Preprosto
Sestavine
- 2 vejici češnjevega paradižnika
- 1 žlica oljčnega olja
- 2 fileja trske
- lupina 1 limone
- sok ½ limone
- 250 g zamrznjenih sojinih zrn
- 1 strok česna
- šopek bazilike
- 1 dl kokošje ali zelenjavne juhe
- sol
- poper
Priprava
Pečico segrejemo na 200 °C. Iz limonove lupine s strgalnikom izrežemo tanke rezance. Na pekač damo češnjeve paradižnike, jih premažemo z malo olja in soli ter pečemo približno 5 minut, da začne paradižniku pokati koža. Nato priložimo ribja fileja, ju prekrijemo s skoraj vso limonovo lupino, začinimo z malo soli in popra ter prelijemo z malo oljčnega olja. Pečemo še 8 do 10 minut. Baziliko razdelimo na liste in stebla.
Medtem v vreli vodi 3 minute kuhamo sojina zrna. Odcedimo jih, nato pa damo v sekljalnik s preostalim oljem, česnom, stebli bazilike, limonovim sokom in juho. Sesekljamo v gladek pire in ga začinimo s soljo.
Na postrežne krožnike razdelimo paradižnik in pire, ju obložimo z ribjim filejem ter posujemo z listi bazilike in preostalimi limonovimi rezanci.
© Salomon d. o. o., 2024.
Vse pravice pridržane.
Revija Dober tek je odlična kulinarična revija s preizkušenimi recepti. Eno najbolj branih kulinaričnih revij v Sloveniji sta leta 1995 ustanovila Darko in Zdenka Petelin, danes pa njuno tradicijo nadaljuje hči Urška Petelin, ki z zavzeto ekipo vsak mesec poskrbi za svežo zbirko receptov in obilico pestrih vsebin za sladokusce. V uredništvu revije Dober tek izdajamo tudi kuharske knjige in posebne tematske izdaje, kulinariko pa z bralci v praksi delimo tudi z organizacijo kuharskih tečajev, delavnic, degustacij in kulinaričnih izletov.
Uspešno sodelujemo tudi s številnimi podjetji, za katera pripravljamo kulinarične vsebine, kot so promocijska besedila, recepti, fotografije in videorecepti za posebne projekte in tematske publikacije, ter organiziramo dogodke in tiskovne konference.