Sestavine

  • 2 vejici češnjevega paradižnika
  • 1 žlica oljčnega olja
  • 2 fileja trske
  • lupina 1 limone
  • sok ½ limone
  • 250 g zamrznjenih sojinih zrn
  • 1 strok česna
  • šopek bazilike
  • 1 dl kokošje ali zelenjavne juhe
  • sol
  • poper

Priprava

1.

Pečico segrejemo na 200 °C. Iz limonove lupine s strgalnikom izrežemo tanke rezance. Na pekač damo češnjeve paradižnike, jih premažemo z malo olja in soli ter pečemo približno 5 minut, da začne paradižniku pokati koža. Nato priložimo ribja fileja, ju prekrijemo s skoraj vso limonovo lupino, začinimo z malo soli in popra ter prelijemo z malo oljčnega olja. Pečemo še 8 do 10 minut. Baziliko razdelimo na liste in stebla.

2.

Medtem v vreli vodi 3 minute kuhamo sojina zrna. Odcedimo jih, nato pa damo v sekljalnik s preostalim oljem, česnom, stebli bazilike, limonovim sokom in juho. Sesekljamo v gladek pire in ga začinimo s soljo.

3.

Na postrežne krožnike razdelimo paradižnik in pire, ju obložimo z ribjim filejem ter posujemo z listi bazilike in preostalimi limonovimi rezanci.

13