»Pohane šnite« z borovničevim kompotom
Iz rubrike Otroci kuhamo
»Pohane šnite« z borovničevim kompotom
Iz rubrike Otroci kuhamo
Recept je objavljen v reviji Dober tek, julij/avgust 2012
KOLIČINA: 4 porcije
ZAHTEVNOST: Preprosto
STAROST: 8–12 let
Sestavine
šnite
- 2 jajci
- 1 žlica sladkorja
- 4 žlice mleka
- kapljica vaniljevega izvlečka ali arome
- 4 debele rezine dan starega belega kruha
- maslo za peko
- sladoled, ko postrežeš
borovničev kompot
- 100 g borovnic
- 1 žlica sladkorja
- malo limonovega soka
Priprava
Sestavine za borovničev kompot daj v ponev in počasi segrevaj na nizkem ognju tako dolgo, da borovnice začnejo spuščati sok. Kuhaj še dve do tri minute, da se kompot malo zgosti, nato ponev odstavi in jo pokrij, da kompot ostane topel.
V posodi ali krožniku zmešaj jajci, mleko, sladkor in vaniljin ekstrakt ter mešaj, da se sladkor stopi. Rezine kruha pomoči v jajčno mešanico.
V ponvi segrej maslo in kruhove rezine na obeh straneh popeci, da postanejo zlato rumene.
»Šnite« postrezi s kepico sladoleda in toplim borovničevim kompotom.
© Salomon d. o. o., 2024.
Vse pravice pridržane.
Revija Dober tek je odlična kulinarična revija s preizkušenimi recepti. Eno najbolj branih kulinaričnih revij v Sloveniji sta leta 1995 ustanovila Darko in Zdenka Petelin, danes pa njuno tradicijo nadaljuje hči Urška Petelin, ki z zavzeto ekipo vsak mesec poskrbi za svežo zbirko receptov in obilico pestrih vsebin za sladokusce. V uredništvu revije Dober tek izdajamo tudi kuharske knjige in posebne tematske izdaje, kulinariko pa z bralci v praksi delimo tudi z organizacijo kuharskih tečajev, delavnic, degustacij in kulinaričnih izletov.
Uspešno sodelujemo tudi s številnimi podjetji, za katera pripravljamo kulinarične vsebine, kot so promocijska besedila, recepti, fotografije in videorecepti za posebne projekte in tematske publikacije, ter organiziramo dogodke in tiskovne konference.