Sestavine

  • 2 žlici oljčnega olja
  • 500 g piščančjih stegen brez kože in kosti
  • moka za pomokanje
  • 50 g pancete
  • 300 g majhnih rjavih šampinjonov
  • 2 veliki šalotki
  • 2,5 dl piščančje jušne osnove
  • 1 žlica belega vinskega kisa
  • 50 g zamrznjenega graha
  • pest nasekljanega peteršilja
  • sol
  • poper

Priprava

1.

V večji ponvi segrejemo žlico olja. Piščanca solimo, pomokamo in popečemo z vseh strani, da se rjavo obarva, nato ga vzamemo iz ponve. Panceto narežemo na koščke in jo popražimo skupaj z gobami. Ko se gobe zmehčajo, vse vzamemo iz ponve.

2.

Šalotke nasekljamo. V ponev dodamo žlico olja in šalotko pražimo 5 minut. Prilijemo jušno osnovo in kis, pustimo vreti 1 do 2 minuti. Ponovno dodamo piščanca, panceto in gobe ter kuhamo 15 minut. Dodamo še grah in peteršilj ter kuhamo 2 minuti, nato jed postrežemo.

15