Nebeške rezine
Nebeške rezine, ki vas z okusi popeljejo v nebesa.
Nebeške rezine
Nebeške rezine, ki vas z okusi popeljejo v nebesa.
Recept je objavljen v reviji Dober tek, februar 2011
KOLIČINA: 35–40 rezin
ZAHTEVNOST: Preprosto
Sestavine
- 300 g masla
- 250 g rjavega sladkorja
- 6 rumenjakov
- 300 g moke
- 1 zavitek pecilnega praška
- 3 beljaki
- 4–6 žlic mleka
obloga
- 3 beljaki
- 150 g sladkorja
- 60 g mandljevih lističev
nadev
- 2,5 dl sladke smetane
- 1,25 dl navadnega jogurta
- 1,25 dl vaniljevega jogurta
- malo sladkorja po okusu
- vaniljev sladkor po okusu
- limonov sok po okusu
Priprava
Maslo, sladkor in rumenjake penasto umešamo. Moko s pecilnim praškom vmešamo v masleno zmes. Tri beljake čvrsto stepemo. V maso previdno vmešamo sneg in malo mleka. Dva pekača obložimo s papirjem za peko in na vsakega porazdelimo polovico testene mase.
Zdaj pripravimo oblogo. Tri beljake stepemo s sladkorjem v čvrst sneg. Sladko snežno maso namažemo na testo v enem pekaču in potresemo z mandljevimi lističi. Oba pekača damo v pečico, ki smo jo segreli na 180 °C, in pečemo pri 160 °C približno 20 do 25 minut do rahlo zlato rumene barve, nato ohladimo.
Sladko smetano čvrsto stepemo in previdno zmešamo z obema vrstama jogurta, nekoliko posladkamo ter dodamo vaniljev sladkor in limonov sok.
Ko se pečena oblata ohladita, odstranimo papir za peko. Na oblat brez obloge namažemo pripravljen nadev.
Oblat z oblogo razrežemo na rezine (4 x 7 cm) in jih zložimo na oblat z nadevom. Počakamo toliko časa, da se testo nekoliko prepoji, šele potem rezine do konca razrežemo (tako nadeva pri rezanju ne bomo iztisnili).
Nebeške rezine lahko okrasimo z lističi mete in zraven ponudimo stepeno sladko smetano.
© Salomon d. o. o., 2024.
Vse pravice pridržane.
Revija Dober tek je odlična kulinarična revija s preizkušenimi recepti. Eno najbolj branih kulinaričnih revij v Sloveniji sta leta 1995 ustanovila Darko in Zdenka Petelin, danes pa njuno tradicijo nadaljuje hči Urška Petelin, ki z zavzeto ekipo vsak mesec poskrbi za svežo zbirko receptov in obilico pestrih vsebin za sladokusce. V uredništvu revije Dober tek izdajamo tudi kuharske knjige in posebne tematske izdaje, kulinariko pa z bralci v praksi delimo tudi z organizacijo kuharskih tečajev, delavnic, degustacij in kulinaričnih izletov.
Uspešno sodelujemo tudi s številnimi podjetji, za katera pripravljamo kulinarične vsebine, kot so promocijska besedila, recepti, fotografije in videorecepti za posebne projekte in tematske publikacije, ter organiziramo dogodke in tiskovne konference.