Sestavine

  • 300 g masla
  • 250 g rjavega sladkorja
  • 6 rumenjakov
  • 300 g moke
  • 1 zavitek pecilnega praška
  • 3 beljaki
  • 4–6 žlic mleka

obloga

  • 3 beljaki
  • 150 g sladkorja
  • 60 g mandljevih lističev

nadev

  • 2,5 dl sladke smetane
  • 1,25 dl navadnega jogurta
  • 1,25 dl vaniljevega jogurta
  • malo sladkorja po okusu
  • vaniljev sladkor po okusu
  • limonov sok po okusu

Priprava

1.

Maslo, sladkor in rumenjake penasto umešamo. Moko s pecilnim praškom vmešamo v masleno zmes. Tri beljake čvrsto stepemo. V maso previdno vmešamo sneg in malo mleka. Dva pekača obložimo s papirjem za peko in na vsakega porazdelimo polovico testene mase.

2.

Zdaj pripravimo oblogo. Tri beljake stepemo s sladkorjem v čvrst sneg. Sladko snežno maso namažemo na testo v enem pekaču in potresemo z mandljevimi lističi. Oba pekača damo v pečico, ki smo jo segreli na 180 °C, in pečemo pri 160 °C približno 20 do 25 minut do rahlo zlato rumene barve, nato ohladimo.

3.

Sladko smetano čvrsto stepemo in previdno zmešamo z obema vrstama jogurta, nekoliko posladkamo ter dodamo vaniljev sladkor in limonov sok.

4.

Ko se pečena oblata ohladita, odstranimo papir za peko. Na oblat brez obloge namažemo pripravljen nadev.

5.

Oblat z oblogo razrežemo na rezine (4 x 7 cm) in jih zložimo na oblat z nadevom. Počakamo toliko časa, da se testo nekoliko prepoji, šele potem rezine do konca razrežemo (tako nadeva pri rezanju ne bomo iztisnili).

6.

Nebeške rezine lahko okrasimo z lističi mete in zraven ponudimo stepeno sladko smetano.

10