Sestavine

  • 70 g masla
  • 2 žlici sladkorja
  • ščepec soli
  • 150 g moke
  • 4 majhna jajca
  • 50 g nasekljanih lešnikov
  • 60 g mletih lešnikov
  • 60 g sladkorja v prahu
  • olje za cvrenje

Priprava

1.

V posodi segrejemo 2,5 dl vode z maslom, narezanim na koščke, 2 žlicama sladkorja in s ščepcem soli. Ko se maslo stopi, ga odstavimo z ognja in dodamo moko. Z leseno kuhalnico močno premešamo, pustimo nekaj minut, da se masa malce ohladi, nato drugega za drugim dodajamo jajca in vmes močno premešamo. Dodamo nasekljane lešnike.

2.

V segreti ponvi med stalnim mešanjem popražimo mlete lešnike, da zadišijo. Pustimo, da se malo ohladijo, in dodamo sladkor v prahu.

3.

V globoki kozici segrejemo olje za cvrenje. Z dvema manjšima žlicama iz testa oblikujemo kroglice, ki jih spuščamo v vrelo olje. Cvremo manjše količine mišk, saj se testo precej napihne. Od časa do časa jih obrnemo. Ko z vseh strani postanejo zlato rumene, jih odcedimo in prestavimo na papirnate kuhinjske brisače. Nato jih povaljamo po mešanici sladkorja in lešnikov v prahu ter še tople postrežemo.

30