Sestavine

  • 6 dunajskih krofov od prejšnjega dne (ali tudi starejših) ali 4 navadni krofi
  • 4 žlice datljev
  • 5 žlic mandljevih lističev
  • 4 jajca
  • 5 dl mleka
  • 2 dl sladke smetane
  • 100 g sladkorja
  • 1 zavitek vaniljevega sladkorja
  • 1 žlica ruma
  • maslo za pekač
  • sladkor v prahu za posip

Priprava

1.

Pekač za narastke velikosti 20 x 30 cm namažemo z maslom. Pečico segrejemo na 180 °C. Krofke narežemo na tanke rezine in jih zložimo v pekač v kot opeke, mednje pa razporedimo drobno narezane datlje in 4 žlice mandljevih lističev.

2.

Jajca v skledi zmešamo z mlekom, smetano, sladkorjem, vaniljevim sladkorjem in rumom ter z metlico stepamo tako dolgo, da se sladkor popolnoma stopi.

3.

Z jajčno mešanico prelijemo krofke, zmes naj ne zalije vrhnje plasti krofkov. Po vrhu potresemo s preostalimi mandljevimi lističi in postavimo v pečico za 15 minut, nato narastek vzamemo iz pečice, ga posujemo s sladkorjem v prahu in še vročega postrežemo.

13