Sestavine

  • 200 g kvinoje
  • 5 dl mleka
  • 300 g češenj
  • 100 g masla
  • 120 g sladkorja v prahu
  • 4 jajca
  • 250 g skute
  • 1 zavitek vaniljevega sladkorja
  • 1 neškropljena limona
  • maslo za modelčke

Priprava

1.

V primero velikem loncu zavremo mleko, dodamo kvinojo, ki smo jo predhodno dobro splaknili pod tekoči vodo. Zmanjšamo ogenj in kvinojo kuhamo od 15 do 20 minut oziroma dokler ne nabrekne. Odstavimo z ognja in ohladimo.

2.

Medtem pripravimo češnje, ki jih operemo in razkoščičimo. Limono operemo in naribamo lupinico. Maslo penasto zmešamo s sladkorjem v prahu in rumenjaki. Beljake stepemo v trd sneg.

3.

V skledo damo skuto skupaj z vaniljevim sladkorjem, limonovo lupinico, rumenjakovo zmesjo, kvinojo in češnjami. Dobro premešamo, da dobimo homogeno mešanico. Previdno vmešamo še beljakov sneg. Štiri modelčke za peko namažemo z maslom, jih napolnimo z maso in pečemo v vnaprej segreti pečici na 180 ˚C 50 minut. Postrežemo.

31