Okusi praznikov - Dober Tek

Huda sarma – dobra karma

Brez nekaterih stvari si težko predstavljamo začetek novega leta.

Preberi več

Štefka – lažna praznična zajklja

Pečenka iz sesekljanega mesa, ki jo poznamo pod različnimi imeni, je klasika dunajske kuhinje in silvestrsko obložene mize.

Preberi več

Koktajli: 10 receptov

Zabave imamo radi tudi zaradi koktajlov. Med našimi recepti za koktajle boste našli veliko zamisli za odrasle, nekaj pa je tudi brezalkoholnih, ki jih lahko pijejo prav vsi.

Preberi več

Potica – nasveti za uspešno peko

Potica je na slovenskih mizah prisotna predvsem za božič in ob velikonočnem zajtrku. Tu so nasveti za uspešno peko, da bo tudi vaša potica zagotovo uspela.

Preberi več

Vinski mehurčki: od suhih do sladkih

Česa si želite, ko odprete steklenico penečega vina? Naj bo to lahkotno suho in prijetno sveže ali sladko in nekoliko težje?

Preberi več

Pečenka: osnove

Pečenka je, zelo preprosto, večji kos mesa, ki ga pripravimo tako, da ga spečemo. Glede na najljubšo vrsto in okus ter preference, ali nam je bolj všeč pusto ali bolj mastno meso, lahko izbiramo med široko paleto kosov mesa.

Preberi več

Koktajli iz domačega bara

Razširite svoja obzorja in se pozabavajte s koktajli za veselo družbo. Ne tako, da bi vas zjutraj bolela glava, temveč tako, da odkrijete mavrico okusov, barv in tekstur resnično čarobnega sveta miksologije.

Preberi več

Praznični ostanki tečejo drugi krog: Okusno, praktično in brez odpadkov

Prazniki z obilo dobrot pogosto prinesejo tudi obilo ostankov, ki jih ne znamo vedno uporabiti. Kako se lahko ostankom izognemo in kako jih koristno uporabimo?

Preberi več

NAGRADNI NATEČAJ: Ustvarjajte in delite praznični čar!

Čas, ko domove napolnijo toplina, veselje in ustvarjalnost, je naposled tu. Da bo letošnji božič bil še bolj poseben, Fala Slonček razpisuje nagradni foto natečaj in vabi, da izrazite svojo ustvarjalnost.

Preberi več

Mali prikupni zalogaji za vso družino

Pujski za srečo: Ko iščete način, kako v svojo kuhinjo vnesti kanček igrivosti in sreče, so pujski popolna izbira.

Poglej recept

Tortelini, ki očarajo: Italijanska praznična dobrota

Tortelini – ena najbolj priljubljenih italijanskih jedi, katerih zgodovina je še vedno obkrožena v kopreno skrivnosti. Kaj vse skrivajo ti zlati zakladi?

Preberi več

Ali veste, zakaj se Čehi okopajo šele tik pred božično večerjo?

Izvirne praznične tradicije, ki jih ameriška globalizacija še ni iztrebila, se po državah precej razlikujejo.

Preberi več

NAGRADNI KVIZ: Kaj veste o kvasu?

Kvas je nepogrešljiva sestavina v številnih gospodinjstvih. Kako dobro ga poznate, lahko preverite v kvizu in se potegujete za vselej uporabno, okusno nagrado.

Preberi več

Račja pečenka, kozji sir in druge praznične dobrote

Podali smo se v slovaško prestolnico pogledat, kako so videti praznične stojnice.

Preberi več

Vroči napitki za hladne dni

Zima je za vroče napitke. Naj bodo z alkoholom ali brez, sadni ali čokoladni, v skodelici ali kozarcu - vedno se priležejo in nas prijetno pogrejejo.

Preberi več

Praznična peka: najboljši piškoti

Dragi ljubitelji peke, zdaj prihaja naš čas! Decembrske dni si bomo polepšali in popestrili z ustvarjanjem v kuhinji. Začenjamo s piškoti, ki so nam v veselje ne le zaradi priprave, ampak tudi zato, ker jedcem pričarajo neskončno zadovoljstvo.

Preberi več

NAGRADNI KVIZ: Osvojite nagrado z znanjem o italijanski kuhinji

Italijanska kuhinja ponuja obilico navdiha za nepozabne praznike. Kako dobro jo poznate? Z nekaj znanja in sreče je lahko vaša čudovita praznična nagrada.

Preberi več

Prepleten čokoladno-makov kvašeni zavitek

Zavit kot vrtinec, dober kot sanje. Ko moči združita mak in čokolada, se rodi neverjetna praznična poslastica.

Poglej recept

Božična gostija od A do Ž

Priprava praznične gostije za več oseb je lahko čudovit način za praznovanje, vendar zahteva nekaj načrtovanja, da bo dogodek resnično nepozaben.

Preberi več

Vrnimo se k bistvu praznikov

Praznični čas je obdobje, ko sijaj lučk in daril pogosto zasenči tisto, kar je zares pomembno – bližino in toplino v medsebojnih odnosih.

Preberi več
0