Ali je treba šparglje olupiti
piše: uredništvo
11V: Ali moram beluše, če so sveži in niso še nič oleseneli, olupiti?
O: Beluše s posebnim nožem za lupljenje belušev ali z nožem za lupljenje zelenjave po celi površini tanko olupimo, in sicer od vršička proti dnu poganjka, da odstranimo olesenelo povrhnjico. Pri zelenih špargljih lupimo le spodnjo tretjino poganjka. Prav tako odrežemo tudi olesenele spodnje dele poganjkov (1 do 2 cm). Skupaj z olupki jih lahko uporabimo za kuhanje juhe ali jušne osnove. Vse skupaj kuhamo približno 15 minut, nato tekočino precedimo.
© Salomon d. o. o., 2024.
Vse pravice pridržane.
Revija Dober tek je odlična kulinarična revija s preizkušenimi recepti. Eno najbolj branih kulinaričnih revij v Sloveniji sta leta 1995 ustanovila Darko in Zdenka Petelin, danes pa njuno tradicijo nadaljuje hči Urška Petelin, ki z zavzeto ekipo vsak mesec poskrbi za svežo zbirko receptov in obilico pestrih vsebin za sladokusce. V uredništvu revije Dober tek izdajamo tudi kuharske knjige in posebne tematske izdaje, kulinariko pa z bralci v praksi delimo tudi z organizacijo kuharskih tečajev, delavnic, degustacij in kulinaričnih izletov.
Uspešno sodelujemo tudi s številnimi podjetji, za katera pripravljamo kulinarične vsebine, kot so promocijska besedila, recepti, fotografije in videorecepti za posebne projekte in tematske publikacije, ter organiziramo dogodke in tiskovne konference.